De markt op de Voorstraat verhuist tijdelijk naar het Churchillplein en het Treubplein. Foto: VSK
De markt op de Voorstraat verhuist tijdelijk naar het Churchillplein en het Treubplein. Foto: VSK

Vrijdagmarkt tot 1 oktober naar Treubplein en Churchillplein

Algemeen Regio nieuws

(persbericht gemeente) De Voorschotense weekmarkt verhuist vanaf vrijdag 5 juni tijdelijk naar het Treubplein en het Sir Winston Churchillplein. Op deze plek is er meer ruimte om anderhalve meter afstand te houden dan in de Voorstraat, waar de markt normaal plaatsvindt. Door de verplaatsing kunnen kramen met non-foodartikelen terugkeren naar de markt. 

De Voorschotense weekmarkt is daarmee, na ruim twee maanden, weer compleet. Vanaf 23 maart waren de non-foodkramen op de weekmarkt verboden vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. De tijdelijke nieuwe opstelling van de weekmarkt duurt in ieder geval tot 1 oktober.

De opstelling van de kramen is in overleg met marktcommissie, die bestaat vertegenwoordigers van de marktondernemers, en marktmeester aangepast. Dit betekent dat kramen in een andere volgorde kunnen staan, dan bezoekers gewend waren bij de ‘oude’ markt. De nieuwe opstelling houdt rekening met publiekstrekkers en maakt het mogelijk dat bezoekers van de weekmarkt makkelijker anderhalve meter afstand kunnen houden.

Blijf voorzichtig
Ondanks dat de weekmarkt terugkeert naar zijn ‘oude’ vorm, is voorzichtigheid nog steeds geboden. Bezoekers wordt gevraagd anderhalve meter afstand te houden en zo veel mogelijk contactloos te betalen. Voedsel mag niet ter plekke worden geconsumeerd; alleen afhaal is toegestaan.

Verkeersmaatregelen
Vanwege de verplaatsing van de weekmarkt geldt tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 18.00 uur een parkeerverbod op het Treubplein en de Sir Winston Churchillplein. Ook de toegangswegen naar het nieuwe, tijdelijke marktterrein worden afgesloten.

Overige maatregelen
De markt krijgt een stroomvoorziening op het Sir Winston Churchillplein. Enkele lichtmasten op het Treubplein worden verwijderd om de verplaatsing van de markt mogelijk te maken.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 7 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 12 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24