Fanny Mazure’s ‘De lange weg naar vrijheid’ maakt deel uit van een serie van 12 kleine olieverven, die diverse aspecten van het thema Vrijheid behandelen. U kunt ze komen kijken en kopen in de bibliotheek. Foto: VKK
Fanny Mazure’s ‘De lange weg naar vrijheid’ maakt deel uit van een serie van 12 kleine olieverven, die diverse aspecten van het thema Vrijheid behandelen. U kunt ze komen kijken en kopen in de bibliotheek. Foto: VKK

Toch nog een VKK-kunstexpositie in de zomer

Cultuur Kunst & Cultuur

Voorschoten - Dankzij de gastvrijheid van Bibliotheek Voorschoten op Wijngaardenlaan 4 kan de Voorschotense Kunstkring (VKK) de oorspronkelijk voor 21 april tot en met 16 juni geplande tentoonstelling ‘Vrijheid’ toch nog laten plaatsvinden en wel van 17 juni tot en met 11 augustus. 

Wel versoberd en zonder een officiële opening en een optreden van verhalenverteller Niels Brandaan Cotterink. Daarnaast passend binnen de kaders waarbinnen de bibliotheek ook voor ‘gewone’ bezoekers geopend is.

Voor de liefhebbers van beeldende kunst dus enigszins behelpen, maar toch voldoende reden om nu eens hiervoor naar de bieb te gaan en werk te aanschouwen van Rian Geurts, Arnold Hoogendorp, Marian Smit, Fanny Mazure, Lucy de Kruijf, Theo Damsteegt en Harald Berends. Zeven kunstenaars met heel verschillende oeuvres en ook heel verschillende interpretaties van de titel waaronder de expositie plaatsvindt. Van bevrijding 75 jaar geleden en vrijheid waar nog steeds voor gevochten moet worden tot vrij zijn om te doen of juist te laten waar je zelf zin in hebt. 

De werken zijn tegen zeer redelijke prijzen te koop. Als u een werk wilt aanschaffen, moet u wel zelf per email (info@voorschotensekunstkring.nl) contact opnemen met de VKK. U kunt het betreffende werk wel pas na afloop van de tentoonstelling (11 augustus) in ontvangst nemen. 

Aangeraden wordt een claim zo snel mogelijk te leggen, want alleen de eerst binnenkomende claim kan worden gehonoreerd.Informatie over de openingsuren van de bibliotheek vindt u op obvw.nl. Voor meer informatie over de expositie, kunstenaars en hun tentoongestelde en andere werk kunt u terecht op voorschotensekunstkring.nl. U kunt de VKK ook volgen op facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 11 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 21 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9