Afbeelding

Programma Filmtheater t/m 25 juni

Cultuur

FAMILIEFILM

Zondag 21 juni, 13.00, woensdag 24 juni, 14.00: Onward (2D) 

Animatie, familiefilm (Disney Pixar, VS 2020) Kijkwijzer: 6

Twee Elvenbroers hebben geen vader meer, maar als ze 16 zijn geworden laat hun moeder hen een bijzondere toverstaf zien die hun vader hen wilde geven met de opdracht: zoek de magie in de wereld. Omdat de jongste zijn vader nooit gekend heeft beginnen ze aan een avontuurlijke zoektocht naar een spreuk waarmee ze hun vader voor één dag kunnen terughalen naar het leven. Het gaat alleen niet helemaal zoals gepland...

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN

Donderdag 18 juni 20.00, zondag 21 juni, 15.30: Les misérables

Drama (Fr 2020) 105 min. Kijkwijzer: 16

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

Vrijdag 19 juni 20.00: In Search of Haydn

Muziekdocumentaire (VK 2020) 102 min. 

De documentaire van Phil Grabsky over het leven van Haydn is een lust voor het oog en oor, met adembenemende uitvoeringen door vooraanstaande musici. De gesprekken met deze musici in combinatie met memoires van Haydn geven het publiek meer inzicht in diens muziek en in de persoon van de kunstenaar.

Haydn’s leven (1732-1809) bestreek het einde van de barokperiode tot Napoleons invasie van Wenen. Hij was een van de meest productieve componisten en produceerde meer dan 100 symfonieën, 64 kwartetten, 16 bestaande opera’s, 51 pianosonates en de oratoria “Schöpfungsmesse of Missa in Bes” en “Die Jahreszeiten”. Hij was het grote voorbeeld voor Mozart en Beethoven.

Zaterdag 20 en donderdag 25 juni, 20.00: System Crasher

Drama, Du 2019) 119 min. Kijkwijzer: 12

De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha, wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen. System Crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl. Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht.

Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 8 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 9 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 14 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 21 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 23 uur geleden