De SP bracht de huurdersklachten bij Woonzorg. Foto: SP Voorschoten
De SP bracht de huurdersklachten bij Woonzorg. Foto: SP Voorschoten

SP brengt huurdersklachten bij Woonzorg

Politiek Politiek

Leden van de SP hebben donderdag huurdersklachten aangeboden bij het kantoor van Woonzorg in Voorschoten. De persoonlijke bezwaren van huurders tegen de huurverhoging werden voorgelezen. 

Veel huurders gaven aan dat de huren al erg hoog zijn en het onderhoud vaak te wensen overlaat. Woonzorg liet weten de klachten serieus te bekijken.

Na het overbrengen van de persoonlijke verhalen van huurders vertelde SP-fractievoorzitter Erik Maassen over zijn motie, die twee weken geleden door de gemeenteraad is aangenomen. In die motie vraagt de gemeenteraad aan de corporaties in Voorschoten om terughoudend te zijn met huurverhogingen tot inflatie in 2020 en voor de jaren daarna de betaalbaarheidsproblemen verder aan te pakken. 

De woordvoerder van Woonzorg wilde geen toezeggingen doen, maar zei wel met hierover in gesprek te gaan met de gemeente. 0% huurverhoging in 2020 wil Woonzorg niet uitvoeren.Wel gaf de woordvoerder van Woonzorg aan dat ze enkele situaties die briefschrijvers hebben genoemd nog eens goed zal bekijken. Onbeantwoorde verzoeken tot huurverlaging en verzoeken om in aanmerking te komen voor huurtoeslag zullen opnieuw worden bekeken. Daarmee eindigde de actie toch positief. “Al hebben we maar voor 1 huurder de situatie verbeterd, dan is er toch iets bereikt,” aldus Maassen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 11 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 17 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 17 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 18 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 18 uur geleden