Afbeelding
Foto: Ellen de Vette

Vereniging Ouderenbelang 1 juli weer van start

Algemeen

Vereniging Ouderenbelang Voorschoten (VOV) gaat 1 juli weer van start met enkele activiteiten


Na een stilte van twee maanden heeft het bestuur van de VOV gekeken welke activiteiten weer opgestart kunnen worden nu de Corona maatregelen per 1 juli gaan versoepelen. “Langzaamaan gaan we weer naar het ‘nieuwe normaal’ en na zorgvuldig overleg met de coördinatoren van de verschillende activiteiten, hebben we besloten om per 1 juli weer te starten met tekenen (maandagmiddag), breien (dinsdagmorgen) en biljarten (woensdagmiddag en donderdagavond)”, aldus Gé van Niekerk. “Dat zijn kleine groepjes, waarbij het goed mogelijk is om te voldoen aan de 1,5 meter eisen”.

Soosmiddag start vanaf 10 juli“
Ook hebben we besloten om met ingang van 10 juli weer te starten met de soosmiddag op vrijdag. Hiervoor geldt wel dat mensen zich vooraf moeten aanmelden en vol = vol! Alleen op die manier kunnen we garanderen dat we kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand”, vervolgt Gé. Aanmelden voor de soosmiddag kan bij Thea Zweers, tel: 071 561 4084.

Coronamaatregelen
Het bestuur blijft de overheidsmaatregelen van week tot week bekijken en ideeën uitwerken om de komende tijd meer activiteiten mogelijk te maken. Voor de activiteiten die op 1 juli gaan starten, zijn uitgebreide maatregelen genomen om te voldoen aan de eisen. “Zo zal iedereen bij het binnenkomen van de zaal zijn/haar handen moeten ontsmetten, zijn er stickers met looproutes aangebracht en staan er op diverse plekken in het gebouw flacons om de handen te desinfecteren. We zijn nog aan het kijken naar meer bescherming, zoals bijvoorbeeld plastic schermen, met daarbij in het achterhoofd houdend dat het ook nog steeds wel gezellig moet blijven om te komen. En dat zal zeker lukken, want ook de terrassen zijn weer volop bezet en wat daar lukt, moet bij ons ook kunnen”, aldus Gé.

Blijf op de hoogte
Als de vlag uithangt, is ons verenigingsgebouw weer open. Alle activiteiten die weer kunnen opstarten melden we via de nieuwsbrief en altijd direct op onze website: vovvoorschoten.nl. Namens het bestuur zegt Gé: “Graag tot ziens!”

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 7 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 11 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 16 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 21 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9