De fractie van Voorschoten Lokaal Sterk. Foto: VLS
De fractie van Voorschoten Lokaal Sterk. Foto: VLS

VLS: Zorgen over polarisatie in Voorschoten

Politiek Politiek

(Ingezonden persbericht Voorschoten Lokaal Sterk) In de gemeenteraad van Voorschoten staan coalitie en oppositie lijnrecht tegenover elkaar (polarisatie). De uitgestoken hand om samen de problemen van Voorschoten aan te pakken wordt door de coalitie niet omarmt. Constructieve voorstellen vanuit de oppositie om de financiën gezonder te maken en inwoners beter te betrekken werden resoluut van tafel geveegd. Niet nodig! 

Voorschoten Lokaal Sterk maakt zich zorgen over de toenemende polarisatie in de gemeenteraad. Een goed debat, daar is niets mis mee. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn. Maar het niet willen luisteren naar andere geluiden is niet goed voor Voorschoten.

Een voorstel van VLS om de gemeenteraad meer grip te geven op de bestedingsdrift van dit college werd niet nodig geacht. Dit, ondanks dat het college een budget heeft aangevraagd voor onderhoud wegen en bruggen van enkele miljoenen maar zelf nog geen idee heeft waar het aan besteed moet gaan worden. Pikant hierbij: raadsleden zijn achter de schermen bereid te zeggen dat een betere grip op de uitgaven nodig is, maar in de raadszaal sluiten de rijen van de coalitie zich.

Ook het voorstel van VLS om meer gebruik te maken van de kennis en expertise van de inwoners is een zelfde lot beschoren. Net als dat de coalitie het niet nodig vindt om gebruik te maken van ideeën van de oppositie, vinden zij het ook niet nodig om ideeën van inwoners serieus in overweging te nemen.

Wanneer de polarisatie toeneemt en er meer energie gestoken wordt in het buiten de deur houden van inwoners met een andere mening of een afwijkend idee, laat de gemeente kansen liggen om Voorschoten gezond te maken en onafhankelijk te houden.En daar is niemand bij gebaat.

Marleen PersoonReageren: stuur een mailtje aan vereniging@voorschotenlokaalsterk.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 2 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 18
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol gisteren 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24