Afbeelding
Foto: Ellen

Programma Filmtheater 30 juli t/m 5 augustus

Algemeen

Donderdag 30 juli, 20.00 Adam
In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam scoorde de film maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll. Drama (Marokko, 2019) , 98 min. Kijkwijzer: AL

Zaterdag 1 augustus, 20.00: De beentjes van Sint-Hildegard (extra voorstelling)
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zó veel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Zondag 2 augustus, 15.30: Mijn Rembrandt
In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. De filmmaakster geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Documentaire, (NL 2019), 97 min.Kijkwijzer: AL

Donderdag 6 augustus, 20.00: In Search of Haydn
De documentaire van Phil Grabsky over het leven van Haydn is een lust voor het oog en oor, met adembenemende uitvoeringen door vooraanstaande musici. De gesprekken met deze musici in combinatie met memoires van Haydn geven het publiek meer inzicht in diens muziek en in de persoon van de kunstenaar.

Haydn’s leven (1732-1809) bestreek het einde van de barokperiode tot Napoleons invasie van Wenen. Hij was een van de meest productieve componisten en produceerde meer dan 100 symfonieën, 64 kwartetten, 16 bestaande opera’s, 51 pianosonates en de oratoria “Schöpfungsmesse of Missa in Bes” en “Die Jahreszeiten”. Hij was het grote voorbeeld voor Mozart en Beethoven. Muziekdocumentaire (VK 2020) 102 min. 

Vrijdag 7 augustus, 20.00: Leonardo: The Works|
Kunstdocumentaire (VK 2019) 102 min. Leonardo da Vinci is ’s werelds populairste kunstenaar. Het accent in “Leonardo: The Works” ligt op Leonardo’s onvergelijkbare schilderijen zoals de Mona Lisa, Het Laatste Avondmaal, De dame met de hermelijn, de Maagd op de rotsen. Elk schilderij in wordt in Ultra HD-kwaliteit op het bioscoopscherm getoond.

FAMILIEFILMS

Leuk voor jong en oud! Tijdens de zomervakantie zijn “klassiekers” van Annie M.G. Schmidt te zien, elke week op woensdag- en op zondagmiddag.

Woensdag 29 juli, 14.00 en zondag 2 augustus, 13.30: Minoes
Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een kat geweest. Ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Zo pikt ze nogal wat exclusief nieuws op waarover Tibbe kan schrijven. Tibbe besluit haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie krijgt zij gratis kost en inwoning. Familie – Avontuur (NL 2001), 82 minuten. Kijkwijzer: AL. Gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt.

Woensdag 5 augustus, 14.00 en zondag 9 augustus, 13.30 Ja Zuster, Nee Zuster
Het is een gezellige bedrijvigheid in rusthuis Klivia. De Ingenieur is druk bezig met uitvinden. Jet is lekkere hapjes aan het klaarmaken en zuster Klivia zelf kibbelt met huurbaas Buurman Boordevol door de telefoon over overlast. Een ontploffing in de kelder van het rusthuis maakt een drastisch einde aan dit gesprek: de strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia is in volle hevigheid losgebarsten. Boordevol wil Klivia en de bewoners het huis uitzetten, maar die laten dat niet zomaar gebeuren. Familiefilm (NL 2001-2002), 100 min. Nederlands gesproken. Kijkwijzer: AL

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl. Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht.

Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 7 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 8 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 8 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 10 uur geleden