Afbeelding

Het verhaal van Voorschoten

Algemeen

Museum Voorschoten heeft een nieuwe tentoonstelling op stapelstaan;  “Het verhaal van Voorschoten”. Met acht thema’s zal het verhaal van Voorschoten worden verteld. Wat maakt Voorschoten Voorschoten? Wat zijn de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Voorschoten? Wat willen we bezoekers aan Voorschoten laten zien? Een heel ambitieus project waar de samenstellers van de tentoonstelling bijzonder trots op zijn. Zij hopen dan ook op veel bezoekers aan deze bijzondere tentoonstelling.

Afwijkend van eerdere tentoonstellingen wordt in dit geval niet alleen de grote zaal gebruikt, maar wordt ook de kleine zaal bij de inrichting betrokken. En - na deze tentoonstelling, die tot 15 november te bezoeken is, wordt een verkleinde versie permanent aangehouden in de kleine tentoonstellingsruimte en mogelijk in de entree. De bedoeling hiervan is om bezoekers van het Toeristisch Informatiepunt zonder drempel kennis kunnen maken met het verhaal van Voorschoten.

De tentoonstelling “Het verhaal van Voorschoten” gaat op woensdag 26 augustus open voor het publiek. Deze keer zonder groot openingsevenement. Wij vinden dat onder de huidige omstandigheden niet verantwoord.

Coronavirus
Ook het museum heeft maatregelen getroffen om verantwoord open te kunnen zijn. Dat houdt in dat er niet meer dan tien bezoekers gelijktijdig in de grote zaal mogen komen en dat ook de regels ten aanzien van registratie, afstand en hygiene in acht nemen.

TIP
Het toeristisch informatiepunt blijft gedurende de zomer geopend. Dus wanneer u informatie zoekt over mogelijke uitstapjes in de regio, of gewoon om wat te lezen aan de leestafel, met een kopje koffie erbij, bent u van harte welkom. Ook hebben liggen er de lokale bladen, voor het geval deze niet bij u thuis bezorgd zijn.

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 2 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 5 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 5 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 21 uur geleden