Afbeelding

Nierstichting zoekt coördinator collecte

Algemeen

Persbericht Nierstichting

Bregje (43), moeder van drie kinderen, is erfelijk belast met cystenieren en staat op de wachtlijst voor een nieuwe nier. Door haar nierziekte kan zij niet de moeder zijn die ze wil zijn.

“Weinig mensen weten hoe het is om een nierziekte te hebben en hoe dat je leven blijvend beperkt,” zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Nierpatiënten zoals Bregje leven in onzekerheid over de toekomst. Het is steeds moeilijker om iets voor anderen te betekenen. Je raakt de rollen kwijt die zo belangrijk voor je zijn. En voor je naasten. Daarom zet de Nierstichting alles op alles om mensen met een nierziekte hun leven terug te geven. Zodat zij er weer kunnen zijn voor de mensen die van hen houden.”

 Collectevrijwilligers maken het verschil voor nierpatiënten

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Sanne Kooter, regiomanager van de Nierstichting. “Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil.”

 Word jij of ben jij onze nieuwe schakel? De Nierstichting zoekt een coördinator voor Voorschoten. Mensen met organisatorisch talent die hun steentje willen bijdragen aan de genezing van nierziekten. Met jouw inzet zorg je ervoor dat de jaarlijkse collecte in Voorschoten op rolletjes loopt. En maak je écht verschil. De collecte is in de derde week van september. Help je ook mee? Meld je aan via nierstichting.nl/coordinator

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 5 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 14 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 18 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9