Afbeelding
Foto: Filmtheater Voorschoten

Apocapypse Now in bios met documentaire 'Dutch Angle'

Cultuur Kunst & Cultuur

Komende vrijdag 14 augustus draait om 20.00 uur de beroemde film 'Apocalypse Now' in het Filmtheater aan de Pr. Marijkelaan. Ook wordt de documentaire 'Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now' vertoont. 

Francis Ford Coppola’s beroemde epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. 

De film kreeg 2 Oscars voor het camerawerk van Vittorio Storaro en het sounddesign. Met verbeterde beeld-en geluidskwaliteit en enigszins ingekort maakt deze film grote indruk.

Extra is de documentaire “Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now”. Hierin zijn nog niet eerder gepubliceerde setfoto’s te zien van de Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen, gemaakt tijdens de opnames van Apocalypse Now uit 1979. Gerretsen werd persoonlijk door Coppola uitgenodigd op de set van deze film op grond van zijn ervaringen als oorlogsfotograaf.

Vrijdag 14 augustus, 20.00: Apocalypse Now: Final Cut
Drama, oorlogsfilm, duur voorstelling ca 3,5 uur. Kijkwijzer: 16

Kijk voor alle films in het Filmtheater in de agenda op deze website.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 1 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 6 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 7 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 7 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 9 uur geleden