Afbeelding

Vakantiestraat smaakt naar meer

Algemeen Regio nieuws

De vakantiestraat is voorbij. Vrijdag was de laatste dag en ook deze dag was weer een succes voor de organiserende bibliotheek en het Taalhuis

De dag begon met een workshop Zonnegroet van Yoga aan de Vliet  ‘s Middags werd de Vakantiestraat afgesloten met een multiculturele picknick met live muziek van JAZZ-O-RAMA. 

Wethouder Erika Spil kwam de afsluitende middag openen en nam iets lekkers mee voor de picknick. Ze bedankte de organisatie, in het bijzonder Hanneke de Waal van de bibliotheek, en het Taalhuis. 'Wat leuk dat hier een aantal taalvrijwilligers en taalmaatjes aanwezig zijn. Op deze manier vragen jullie extra aandacht voor het belang van het bieden van hulp en ondersteuning die nodig is om taalvaardigheden te verbeteren. Er zijn veel mensen die vanwege de taal niet kunnen meekomen in de samenleving. Daarom is het zo belangrijk dat dit soort initiatieven er zijn. Er hangt een enorm stigma rond dit onderwerp en het is goed dat hier aandacht voor is.'

De muzikanten speelden jazz èn Latin. Er werd genoten door het publiek en voorbijgangers, waarvan er veel toch even bleven staan luisteren.

Het was een prachtige Vakantiestraat-week, die zeker naar meer smaakt. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 1 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 1 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 1 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 2 uur geleden
Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 18 uur geleden