Een electrische sta-op rolstoel zou het leven van Melvin aanzienlijk verbeteren, zijn ouders zijn een inzamelingsactie gestart. Foto: MD
Een electrische sta-op rolstoel zou het leven van Melvin aanzienlijk verbeteren, zijn ouders zijn een inzamelingsactie gestart. Foto: MD

Doneeractie om Melvin zijn droom waar te laten maken

Algemeen

Een paar maanden geleden werden wij gebeld door Melvin van den Assem, ‘zou de redactie aandacht willen besteden aan de landelijke actie om geld in te zamelen voor medicatie voor baby Jamy’, vroeg Melvin ons. Wij deden het graag en wie het nieuws heeft gevolgd zal gelezen hebben dat de actie voor baby Jamy is gelukt, er is voldoende geld opgehaald om de baby de behandeling te geven die hij nodig heeft. Tijdens het gesprek bleek dat Melvin zelf ook hulp kan gebruiken. Inmiddels is er een actie op www.gofundme.nl gestart.

Voorschoten - Want Melvin is, net als zijn tweelingzusje Thanisha geboren met CP, of te wel cerebrale parese, een hersenletsel waardoor de aansturing van spieren niet goed verloopt. Er zijn verschillende gradaties van deze ziekte, Melvin heeft klasse 4 en Thanisha klasse 5, dat is de zwaarste klasse.

Beiden verplaatsen zich in een aangepaste rolstoel maar voor Melvin is er meer mogelijk. Een electrische sta-op rolstoel zou zijn leven aanzienlijk verbeteren. ‘Het zou fantastisch zijn als we zo’n rolstoel voor Melvin zouden kunnen aanschaffen', zegt zijn vader. 'Hij zou dan veel zelfstandiger kunnen zijn. Zijn doorbloeding en botdichtheid zullen aanzienlijk verbeteren en de verkorting van de beenspieren wordt erdoor tegengegaan. Ook op school kan hij dan aan activiteiten, zoals deelname aan praktijkvakken meedoen. Maar ook de longinhoud zal worden verbeterd’, gaat zijn vader verder.

‘Voor Melvin is dit heel belangrijk want zingen is zijn passie. Met een sta-op rolstoel zal hij kunnen werken aan zijn droom om zanger te worden, daar ligt zijn passie, daar wordt hij gelukkig van', zegt zijn moeder.

Herhaaldelijke verzoeken voor een electrische sta-op stoel voor Melvin bij de WMO leverden niets op, dat wordt niet vergoed. 'En zo’n rolstoel kost bijna 27000 euro, dat is heel veel geld voor ons', zeggen de ouders van Melvin.

Zij organiseerden een actie via facebook met een oproep om bierdopjes, kroonkurkjes en frisdrankdopjes te sparen: https://www.facebook.com/monique.tenbokkel.3.

De actie op Go Fund Mee is ook gestart. Via www.gofundme.com/f/staop-rolstoel-melvin-van-den-assem kan geld gestort worden. Rechtstreeks doneren kan ook via NL66ASNB0785906584 t.n.v. Melvin v d Assem.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 3 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 14 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 15 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 21 uur geleden