Arnold Hoogendorp: Kano’s. Eén van de vele fraaie kunstwerken die u kunt komen bekijken tijdens de expositie ‘Recycling & Fotokunst’ die de VKK vanaf 5 september organiseert (Foto: PR)
Arnold Hoogendorp: Kano’s. Eén van de vele fraaie kunstwerken die u kunt komen bekijken tijdens de expositie ‘Recycling & Fotokunst’ die de VKK vanaf 5 september organiseert (Foto: PR)

Kunstkring hervat exposities met ‘Recycling & Fotokunst

Cultuur Kunst & Cultuur

Op 5 september hervat de Voorschotense Kunstkring (VKK) in verband met COVID-19 heel voorzichtig en zonder officiële opening zijn exposities met de tentoonstelling ‘Recycling & Fotokunst’. Een combinatie van een nieuw onderwerp met dat van de in maart afgebroken fotokunsttentoonstelling. 

Aan de tentoonstelling nemen Joke Brouwer, Ella van Elck, Anne Hulleman, Ben Jansen, Lucy de Kruijf, Fanny Mazure, Tineke Vulto en Alice Zitman en de fotokunstenaars Martin Bergwerff, Arnold Hoogendorp, Maria Starke-Milkó en Johan Timmers deel. Geven de acht eerstgenoemden blijk van hun kijk op het nieuwe onderwerp, worden de vier fotokunstenaars in de gelegenheid gesteld hun in maart vroegtijdig weggehaalde werken opnieuw te tonen of nieuwe stukken in te brengen. Zo krijgt iedereen, die de vanaf begin maart tentoongestelde foto’s niet heeft gezien, toch nog de kans om met het werk van de vier kennis te maken.

Alleen op zaterdag en zondag
De tentoonstelling is tot en met 4 oktober alleen open op de zaterdagen en zondagen van 14 tot 17 uur. Kunstliefhebbers, die geen klachten hebben, die op een besmetting met het coronavirus kunnen duiden, zijn dan op elk moment zonder aanmelding vooraf welkom mits men zich houdt aan de bij de entree vermelde regels en zijn of haar naam en telefoonnummer achterlaat. Bij onvoorziene drukte zal men gevraagd worden op een ander moment terug te komen.

Voor iedereen, maar vooral degenen, die het ondanks de genomen maatregelen onverantwoord achten om langs te komen, heeft de VKK veel meer informatie dan normaal over de expositie op zijn website (www.voorschotensekunstkring.nl) geplaatst. U kunt ook daar en/of op de facebookpagina www.facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring een kijkje nemen.

Kult4Kids
Op enkele maandagen in de tentoonstellingsperiode komen er vier groepen 7 van Voorschotense basisscholen op de expositiezolders langs. De VKK wil de kinderen met een uitgekiend zelf ontwikkeld programma, dat dit jaar voor de achtste keer wordt uitgevoerd, op een laagdrempelige manier laten kennis maken met hedendaagse kunstuitingen.

Kopen?
Ook de handel in beeldende kunst is door de coronacrisis getroffen. De VKK hoopt dat velen, nu de mogelijkheid zich daartoe weer voordoet, weer kunst gaan kopen. De meeste tentoongestelde werken tijdens ‘Recycling & Fotokunst’ zijn heel schappelijk geprijsd. Desgewenst kan men ook eerst een object in optie nemen. U kunt een koop of optie regelen met de suppoosten, of als u alleen de website en/of facebookpagina bezoekt, door een email te sturen naar info@voorschotensekunstkring.nl.  

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9