House of Hair Design van Nanda Olsthoorn en haar team draait weer op volle toeren. Foto: VSK
House of Hair Design van Nanda Olsthoorn en haar team draait weer op volle toeren. Foto: VSK

House of Hair Design: kappers met expertise in kleuren

Algemeen

Na haar kappersopleiding werkte Nanda Olsthoorn tien jaar in een kapsalon. Twee jaar geleden gooide ze het roer om, nam de salon over, werd zelfstandig ondernemer en noemde haar bedrijf in Wassenaar 'House of Hair Design', gespecialiseerd in haarkleuren.

De afgelopen weken zaten Nanda en haar team gedwongen thuis maar inmiddels draait de salon weer op volle toeren. 'Natuurlijk nemen we alle voorzorgsmaatregelen in acht. We dragen handschoenen, krijgt elke klant zijn eigen kapmantel die daarna gewassen wordt, moet iedereen zijn eigen jas ophangen en hebben we geen leesbladen!'
'Kapsalon met top-stylisten voor glamorous haar', staat op haar website te lezen. 'Dat betekent dat iedereen hier met een prachtig kapsel de deur uit gaat en zich mooi voelt', vertelt Nanda. 'Vertrouwen tussen kapper en klant staat voorop. We luisteren daarom eerst heel goed naar wat de klant verwacht. Daarna geven wij advies en dan stellen samen een behandelplan op. Maar we zijn ook eerlijk. Als iemand een kapsel wil wat totaal niet bij de vorm van het gezicht past, zeggen we dat ook. Naast meedenken hebben we ook hoge kwaliteit en servicegericht zijn in onze visie. Naast het kopje koffie krijgen onze klanten bijvoorbeeld ook fruit gepresenteerd. Gewoon iets extra's. En kwaliteit is niet alleen op de juiste manier knippen maar gaat ook de hoogwaardige producten die we gebruiken. In de tien jaar dat ik met een Voorschotense kapper samenwerkte heb ik Sebastian en Vidal Sassoon leren kennen. Topmerken die in de salon nog steeds gebruikt worden.'
Wassen, knippen en föhnen zijn natuurlijk de basis maar er is zoveel meer. Het hele team is gespecialiseerd in kleuren. 'Van folie-technieken tot balayage, waarbij de kleur met een kwast op het haar wordt 'geveegd'. Zo ontstaat er een subtiele overgang van lichte naar donkere kleuren die heel natuurlijk aan doet. Ook hierin geven wij advies. Wil iemand van zwart naar blond dan kan dat in één keer maar het is veel beter om die overgang stap voor stap te doen voor het beste resultaat. Je haar is per slot van rekening een van je mooiste sieraden, daar moet je goed mee omgaan.' House of Hair Design is daarnaast gespecialiseerd in bruidsarrangementen.Doordat ongeveer de helft van de klanten expat is, spreekt het hele team vloeiend Engels.

House of Hair Design
Van Hogendorpstraat 8
Wassenaar
070-5110655
houseofhairdesign.nl



Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 1 uur geleden
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 18 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 18 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 18 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 18 uur geleden