De Churchillbrug vrijdag 11 september na 11.00 uur weer open. Foto: gemeente Leiden
De Churchillbrug vrijdag 11 september na 11.00 uur weer open. Foto: gemeente Leiden

Churchillbrug morgen na 11.00 uur open

Algemeen Regio nieuws

De werkzaamheden aan de Churchillbrug zijn bijna afgerond. Vanaf vrijdag 11 september 11.00 uur kan het wegverkeer weer over de brug rijden. Dat meldt de Gemeente Leiden. Voor de ochtendspits van vrijdag geldt nog: kies de juiste omleidingsroute. Wie drukte wil vermijden, kan beter iets verder omrijden.

Doorgaand verkeer kan het beste gebruik maken van de hoofdomleiding: via de N446, Oude Spoorbaan, Willem de Zwijgerlaan, Schipholweg, Plesmanlaan. Deze route kan veel verkeer aan. Verkeer tussen de Stevenshof/Mors en Leiden-Zuid/Centrum kan via de Stevenshofdreef. Voor doorgaand verkeer is dit geen geschikte optie: er zijn veel bruggen die regelmatig open gaan. 

Vanuit Voorschoten en Leiden-Zuid richting centrum wordt aangeraden over de Vijf Meilaan te rijden, en in verband met drukte niet te kiezen voor de Haagweg.

Omrijden via de Morsweg wordt afgeraden. De weg is te smal voor doorgaand verkeer en is om die reden tussen de Vondellaan en de Rijnzichtbrug ook afgesloten, uitgezonderd bestemmingsverkeer.

Autoverkeer vanuit de Stevenshof kan op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 8.00 en 19.00 uur ook gebruikmaken van de Stevenbrug, de busbrug tussen de Stevenshof en de Hoge Mors. 

Deze openstelling loopt tot en met de ochtendspits op vrijdag 11 september.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 13 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 15 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 17 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 21 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10