Oud wethouder Bruno van Dunné is vandaag  beëdigd als lid van de Verenigde Vergadering (de ‘gemeenteraad’) van het Hoogheemraadschap van Rijnland.
Oud wethouder Bruno van Dunné is vandaag beëdigd als lid van de Verenigde Vergadering (de ‘gemeenteraad’) van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Foto: Winand Stut Fotografie

Oud-wethouder Van Dunné naar Hoogheemraadschap

Algemeen Regio nieuws

Oud-wethouder Bruno van Dunné (PvdA) is vandaag, woensdag 23 september beëdigd als lid van de Verenigde Vergadering (de ‘gemeenteraad’) van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Bruno was al commissielid bij het waterschap. Hij neemt nu de plek over van Erwin Stolk, die zijn zetel opgeeft in verband met andere werkzaamheden. 

Een van de persoonlijke speerpunten van Bruno voor het waterschap is bodemdaling, waar Rijnland voor een belangrijke opgave staat: De veengebieden in het Groene Hart kampen met een zakkende bodem door zetting en het inklinken van veengrond door bemaling en droogte. De bodemdaling heeft grote impact, vanwege de CO2 uitstoot vanuit het landelijk veengebied, het inklinken van agrarische gronden, en door de kosten die met name in het stedelijk gebied in de miljarden lopen. Rijnland heeft hier als waterbeheerder een cruciale rol in.

Bruno heeft in verschillende managementfuncties ervaring opgedaan in het openbaar bestuur, het openbaar vervoer, de waterproblematiek, en bodem- en grondwater-verontreiniging. Momenteel is Dunné strategisch adviseur bij grote stedelijke vervoersknopen en vervuilde bodem- en grondvraagstukken. Van 2010 tot 2018 was hij directeur-bestuurder van Stichting Bodemsanering NS. Daarvoor van 2006 tot 2010 wethouder in de gemeente Voorschoten, na eerder daar een periode als gemeenteraadslid te hebben vervuld. Bruno was toen tevens dagelijks bestuurder van Holland Rijnland (samenwerkingsverband van 15 gemeenten) met water als onderdeel van zijn portefeuille.

Nieuws overzicht

Tekst en foto's: Mathieu Hilgersom
Podiumplek voor Eeke Landman bij Marathon Rotterdam 16 uur geleden
Afbeelding
Ook volleybalmini's Gemini-Kangeroes in de prijzen 16 uur geleden
De redactie van  Sleutelstad is leeg.
Einde aan Streekomroep Unity/Sleutelstad 18 uur geleden
PvdA fractievoorzitter Arnold Posthuma
PvdA: Van gebakken lucht kun je niet leven! 14 apr, 20:23
Afbeelding
DEZE WEEK IN BIBLIOTHEEK VOORSCHOTEN - WASSENAAR 12 apr, 23:38