De actie Sintvoorieder1 loopt goed, alleen de donatie van snoepgoed en chocolateletters moet nog op gang komen.
De actie Sintvoorieder1 loopt goed, alleen de donatie van snoepgoed en chocolateletters moet nog op gang komen. Foto: PR

Help Sintvoorieder1, doneer snoepgoed of chocoladeletters!

Algemeen Regio nieuws

‘Dit is alweer het 3e stukje over Sintvoorieder1. Inmiddels is op 5 september jl. ons pakhuis officieel geopend en zijn we gestart met het Sinterklaasseizoen. Op diverse dagen/avonden in de week zijn vrijwilligers hard aan het werk om alle gedoneerde spullen na te kijken en uit te zoeken en natuurlijk om de kadopakketten in te pakken.

‘We kunnen altijd extra handjes gebruiken. Kijk op onze site voor de data en tijden en geef je op’, zegt Sandra de Jong. Ook kunnen we nog de nodige donaties gebruiken voor kinderen van 0 tot 17 jaar. Denk hierbij niet alleen aan speelgoed en knuffels, ook shampoo, badschuim, luchtjes, (happy) socks, (voet)ballen en spellen zijn van harte welkom. Het moet wel zo goed als nieuw zijn. Helaas krijgen we nog steeds veel spullen die we niet kado kunnen doen, zoals bijtringen met tandafdrukken of puzzels in oude koektrommels’, zucht Sandra. ‘Dat is echt heel jammer, want het kost ons veel tijd om alles na te kijken en uit te zoeken. Gelukkig weten heel veel Voorschotense particulieren mij inmiddels te vinden met mooi speelgoed en ook bedrijven zetten zich in. Zo heeft Spin Administratie & Advies voor ons alle gedichten en leeftijdsstickers geprint. Daar zijn we echt super blij mee!

Doneren snoepgoed
‘Maar waar we op dit moment echt grote behoefte aan hebben is snoepgoed, zoals kruidnootjes, chocoladefiguurtjes of chocoladeletters. Bij alle pakketten voor kinderen vanaf 4 jaar gaat iets van snoepgoed. Vorig jaar waren dat ruim 7.000 pakketten, dat is veel snoepgoed. Voor velen van jullie veel te vroeg, maar gelukkig voor ons liggen deze inmiddels alweer volop in de winkels. Wellicht kan jij je buren, vrienden, kennissen of familie enthousiast maken om snoepgoed te doneren. Zet bijvoorbeeld een snoep-verzamelbox op je werk, op de (sport)vereniging of bij je thuis.

Doneer je (bedrijfs)naam in chocoladeletters
Of doe mee aan de actie “Doneer je (bedrijfs)naam in chocoladeletters”. Vorige jaar heeft mijn spontane oproep op facebook ervoor gezorgd dat diverse Voorschotense bedrijven en vrienden en familie mee deden. Dit jaar moeten we het aantal van 200 letters toch kunnen overtreffen?’, zegt Sandra enthousiast. ‘Koop de letters van jouw naam en lever deze bij mij in of ik haal ze bij je op.’

Meer weten of doneren? Kijk voor meer info op www.sintvoorieder1.nl of neem contact op met Sandra de Jong via sandra@sintvoorieder1.nl of (06) 146 267 58.

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 2 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 4 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 20 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 22 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend gisteren