Linda das Neves is blij met de uitbreiding van het aanbod autoabonnementen, ze kan nu in haar eigen wijk gebruikmaken van GoAbout. Foto: PR
Linda das Neves is blij met de uitbreiding van het aanbod autoabonnementen, ze kan nu in haar eigen wijk gebruikmaken van GoAbout. Foto: PR

GoAbout breidt aanbod autoabonnement flink uit

Algemeen

Na het succes in Noord-Hofland breidt GoAbout haar auto abonnement aanbod flink uit naar heel Voorschoten. In de meeste wijken komen er al in oktober elektrische auto’s beschikbaar. Met een auto abonnement krijg je toegang tot deze auto's, die je eenvoudig met je telefoon opent. Uniek is dat je niet hoeft te reserveren en dat er gegarandeerd een auto beschikbaar is op loopafstand. Het is een zorgeloos alternatief op autobezit en richt zich vooral op mensen die nu een oudere auto bezitten die meerdere dagen per week stil staat.

In de buurt
Linda das Neves is blij met de uitbreiding. Als coach bij Regel Je Business is ze regelmatig onderweg. Ze gebruikte de auto’s in Noord-Hofland, maar ze moest er met de fiets naartoe. Nu komen ze op loopafstand te staan. “Het zijn echt hele gave karretjes” zegt ze tijdens een ‘sneak preview’ van de nieuwe auto’s. “Ik zou zelf geen elektrische auto kopen, daar rij ik te weinig voor en dat wordt dan een dure grap. Maar voor de prijs van een tweedehands auto rij ik nu wél elektrisch.”

Altijd beschikbaar
“We nemen de beschikbaarheidsgarantie heel serieus,” legt Joost Cassee, mede-initiatiefnemer én Voorschotenaar, uit. “Het is belangrijk voor onze klanten dat ze op een auto kunnen rekenen, zonder te hoeven reserveren. Dat doen we door genoeg auto's beschikbaar te hebben, het gebruik goed in de gaten te houden en onze slimme algoritmiek. Onlangs hebben we voor het eerst een taxirit vergoed, omdat er een auto in onderhoud was. Daar ben ik dan wel even flink chagrijnig van. Door de nieuwe auto's kunnen we weer meer klanten accepteren.”

Minder auto's op straat
Terwijl de parkeerdruk in Voorschoten hoger en hoger wordt zijn er in Noord-Hofland zo'n 10 tweedehands auto's uit het straatbeeld verdwenen doordat mensen het auto abonnement zijn gaan gebruiken. GoAbout neemt indien gewenst ook de verkoop van de bestaande auto uit handen. En nu de auto's ook nog elektrisch worden dragen ze extra bij aan de klimaatdoelen. "Iemand die zijn oude auto inruilt voor het auto abonnement bespaart ongeveer 816 kilo CO2 per jaar," rekent Joost Cassee voor, "meer dan bijvoorbeeld het vervangen van je gasketel door een warmtepomp". De gemeente heeft daarom extra voorzieningen voor elektrisch laden gefaciliteerd om het initiatief te ondersteunen.

Duurzamer én goedkoper
Als je niet dagelijks met je auto rijdt, staat hij letterlijk ongeveer 99% van de tijd stil. Dat is zonde en duur. Wat nou als alle auto's in de straat een deelauto zouden zijn? Dan heb je er veel minder nodig, heeft altijd iedereen een auto beschikbaar en is iedereen goedkoper uit. Het GoAbout Auto Abonnement is het eerste échte deelauto-alternatief op het hebben van een eigen auto: altijd gegarandeerd een auto, zonder reserveren.
Voorinschrijving
Ook met de extra auto's is het aantal mensen dat gebruik kan maken van het auto abonnement beperkt. Om te zorgen dat je niet misgrijpt kun je alvast, met introductiekorting, inschrijven op goabout.com/voorinschrijving. Daar is ook meer informatie over de auto en de planning te vinden.

Aanbieding:
Introductie korting
bij voor-inschrijving
op Goabout.com

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 1 uur geleden 6
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 18 uur geleden 8
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 21 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 21 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken gisteren 2