Van 12 t/m 24 oktober houden Reuma Nederland, Longfonds en de Hartstichting een gezamenlijke collecte
Van 12 t/m 24 oktober houden Reuma Nederland, Longfonds en de Hartstichting een gezamenlijke collecte Foto: PR

Drie goede doelen bundelen krachten in unieke collecte

Algemeen Regio nieuws

Van 12 t/m 24 oktober 2020 houden Reuma Nederland, Longfonds en de Hartstichting een unieke collecte. Door corona konden de collectes van de drie goede doelen in het voorjaar niet doorgaan. In de herfstvakantie worden de bussen daarom eenmalig gebundeld en lopen duizendenvrijwilligers van Reuma Nederland, Longfonds en de Hartstichting samen één collecte. Voor de gezondheid van alle mensen, en speciaal voormensen met een hart- of vaatziekte, een reumatische aandoening of een longziekte. 

Gevers kunnen contant geld in de collectebus doen of de QR-code op de bus scannen. Veilig collecteren op 1,5 meter afstand blijft tijdens de gezamenlijke collecte het uitgangspunt.

Ook is het mogelijk om een donatie te doen op www.inhaalcollecte.nl. ‘Collecteren in coronatijd vraagt om grote alertheid. We houden continu de ontwikkelingen rond corona en de richtlijnen van de overheid in de gaten. Deze richtlijnen zijn het uitgangspunt zodat de collectanten veilig langs de deur kunnen collecteren. Om iedereen op de hoogte te houden van het laatste nieuws rond de inhaalcollecte en veilig collecteren is er een speciale webpagina gemaakt: www.inhaalcollecte.nl/veilig-collecteren, aldus Mariëtte van den Berg, organisator inhaalcollecte in Voorschoten. 

De totale opbrengst van de inhaalcollecte wordt onder de drie deelnemende goede doelen verdeeld.

De drie goede doelen zijn blij dat door dit gezamenlijke initiatief toch nog met de collectebus langs de deuren kan worden gegaan dit jaar. De collecte is voor Reuma Nederland, Longfonds en de Hartstichting een heel belangrijke inkomstenbron en van onschatbare waarde. Om onderzoeken te financieren naar nieuwe en beterebehandelingen, patiënten (en hun naasten) te helpen beter met hun ziekte te leven en mensen te helpen voorkomen dat ze ziek worden.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 5 uur geleden 17
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 22 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2