Heren 1 Forescate verloor van Rijswijk. Foto: A. v.d. Meulen

Forescate heren verliezen, dames spelen gelijk

Sport Sport

De hockeyers van MHC Forescate hadden geen best weekend. De heren verloren van Rijswijk uit en de Dames speelden uit gelijk tegen Pollux. Twee verslagen:

Rijswijk H1 – Forescate H1 (27 september)
Na de mooie overwinning op Etten-Leur van vorige week, stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Rijswijk op het programma. Met een goede trainingsweek achter de rug, was Forescate klaar om te knokken voor de overwinning.

Helaas ontbraken er wel de nodige spelers. Yannick van der Haas en Lars Knoester hadden nog wat last van pijntjes, Thomas Bemelmans zit al een tijdje in quarantaine en Koen Vink had studieverplichtingen. Positief nieuws was wel dat Jesper Knoester na ongeveer anderhalf jaar blessureleed eindelijk weer zijn opwachting kon maken.

Forescate begon de wedstrijd wat verdedigender dan normaal waardoor Rijswijk wat meer de bal had en moest opbouwen. Tot grote kansen leidde dit echter niet en überhaupt gebeurde er in de eerste helft weinig enerverends. Forescate kwam tot twee kansjes na aanvallende acties van Tycho Engelen, maar het ontbrak aan de precisie. Toch was het Rijswijk dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Bij een strafcorner voor Rijswijk kreeg Tycho Engelen de bal op zijn voet. Hierdoor kreeg Rijswijk een strafbal, die ze vervolgens hard op de plank pushten.

De tweede helft ging Forescate iets meer hun eigen spel spelen en dus iets hoger op het veld. Hierdoor ontstond er meer ruimte om te hockeyen. Maar in plaats van dat zij hiervan konden profiteren, was het Rijswijk dat in korte tijd twee keer wist te scoren. Hierdoor stond Forescate opeens 3-0 achter en werd het een lastige zaak om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Helemaal nadat Bart Lagerberg met een gele kaart van het veld werd gestuurd.

Toch probeerde Forescate het vierde kwart nog hoog druk te zetten en de aansluitingstreffer te maken. Helaas kwamen ze niet verder dan een paar strafcorners en was 3-0 de uitslag.

Volgende week nemen de mannen van Forescate het thuis om 14:45 op tegen DSHC en ze hopen dan wel de drie punten te pakken! Tot volgende week.

Pollux D1 - Forescate D1
Na een prima overwinning vorige week tegen Ypenburg, mocht de ploeg dit weekend aantreden tegen Pollux D1:

We begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Onze press stond goed en Pollux kon er nauwelijks onderuit hockeyen. Dit resulteerde in veel balbezit voor ons, maar helaas lukte het nog niet om veel kansen te creëren.

Ook het tweede kwart was van onze kant goed. We begonnen steeds wat meer te creëren. Pollux kon er af en toe gevaarlijk uitkomen in de counter en kregen wat strafcorners. Gelukkig stond onze verdediging goed en we gingen met een stand van 0-0 rusten.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Zowel wij als Pollux kregen strafcorners maar deze werden niet gescoord. In het vierde kwart namen wij weer de overhand en kreeg Floor van Gent de bal na een steekpass van Julia Hoekstra. Floor kon doorlopen en speelde de keeper uitstekend uit en tekende zo voor de 1-0. Helaas was de vreugde van korte duur. Nog geen 5 minuten later wist Pollux via een strafcorner de 1-1 te maken, wat tevens ook de eindstand was.

Volgende week spelen we op ons eigen veld tegen Dordrecht D1.