De afgegraven boorgrond wordt via pijpleidingen afgevoerd naar de Vlietland plas. Dat scheelt dagelijks veel vrachtwagens.
De afgegraven boorgrond wordt via pijpleidingen afgevoerd naar de Vlietland plas. Dat scheelt dagelijks veel vrachtwagens. Foto: rijnlandroute.nl

420.000 m2 boorgrond in de Vlietlandplas

Algemeen Regio nieuws

Nu het boren van de beide tunnelbuizen erop zit, is gestart met het ontmantelen van het materieel dat nodig was om de boorgrond te verwerken en af te voeren. Er kwam 420.000 m² boorgrond vrij, dat een herbestemming heeft gekregen pal naast het project in de Vlietland plas. 

De grond is gebruikt voor de herinrichting van de oevers, waardoor deze weer veilig zijn voor recreatie. Door de grond hydraulisch te transporteren naar een plek vlak in de buurt, hebben we 21.000 vrachtwagens bespaard.

Het materieel dat momenteel wordt ontmanteld is de bentonietscheidingsinstallatie, de grondpers, het sproeiponton op de Vlietland plas en de ruim 4 kilometer pijpleiding die nodig was om de grond hydraulisch te transporteren.

Bron: rijnlandroute.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 35 minuten geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 1 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 1 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 23 uur geleden