Meester Jaap van de Fortgensschool verkleedde zich als tijdreiziger.
Meester Jaap van de Fortgensschool verkleedde zich als tijdreiziger. Foto's: PR

Het is weer Kinderboekenweek op de Fortgens

Algemeen Regio nieuws

Op de Fortgensschool wordt de Kinderboekenweek altijd samen op het speelplein geopend. En dat was afgelopen vrijdag niet anders. Thema dit jaar is ‘En Toen?’ over geschiedenis. Er liepen opvallend veel ‘riddertjes en jonkvrouwtjes’ over het Fortgensplein. 

Groep 7 deed niet onder voor Kinderen voor Kinderen en danste de bijbehorende dans van het lied van de Kinderboekenweek perfect voor. En leerlingen en leerkrachten zijn al jaren maar wat blij met het  acteertalent van Meester Jaap! Ook dit jaar is zijn ludieke act als tijdreizger weer zeer geslaagd. In ruil voor een Yell overhandigt hij, verkleed als tijdreiziger, boekenbonnen aan de verschillende groepen. Iedere groep vertegenwoordigt een tijdperk. Groep 4 (Prehistorie) scandeert:Yell Yell Yell, dino’s zijn heel snel.

Veel ouders van de Fortgensschool kopen hun boeken bij The Readshop in Noord-Hofland. De Fortgenschool krijgt een percentage van de opbrengst waarmee de klassenbibliotheek aangevuld kan worden. Op vertoon van het speciaal voor de Kinderboekenweek aangemaakte pasje kunnen de kinderen van de Fortgensschool een boekenbon winnen. De uitslag is op woensdag, 14 oktober a.s. Heel benieuwd wie van de kinderen er straks een leuk gratis boek bij The Read Shop uit mag zoeken.

En het blijft nog even feest. Op vrijdag 9 oktober a.s. zal Gideon Samson (winnaar van de gouden griffel 2019) de bovenbouwklassen bezoeken.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 4 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden