Afbeelding

Nieuwe Vlet Leif Erikson ten doop gehouden

Algemeen

Voorschoten - Zaterdag hield wethouder Marcel Cramwinckel de nieuwe lelievlet Fjörgin van de Scouting Leif Erikson ten doop. ‘Ik wens u een behouden vaart’, sprak hij de daarbij gebruikelijke woorden, om vervolgens de vlet ruim met champagne te besprenkelen.

De ingebruikname van de nieuwe vlet vond vanwege het Corona protocol in kleine kring plaats, maar was niet minder feestelijk, toespraken en een gebakje met het logo van de scouting zorgden ervoor dat de gebeurtenis dit keer niet groots gevierd werd, maar wel een feestelijk tintje kreeg

De vlet heeft het nummer 1783 in het zeil heeft gekregen en kon worden aangeschaft dankzij de sponsering van het KPMG ‘Make it happen fonds’ en de RABO Bank. De vlet vervangt een van de eerste vlets van de scouting, de vlet 288 die zestig jaar door de scouting leden in de vaart is gehouden en nu echt aan vervanging toe was.  

De scouting komt oorspronkelijk uit Leiden en bestond oorspronkelijk onder de naam Boisotgroep, hun boten lagen in Leiden, in 1953 kwam de groep als Scouting Leif Erikson naar Voorschoten. De belangstelling om lid te worden is groot, er is een lange wachtlijst waar momenteel 40 kinderen op staan.  

Het onderhouden van de vloot, het terrein, het clubhuis en de botenloods is een kostbare zaak. Wethouder Cramwinckel prees het bestuur voor het initiatief om een gedeelte van de ruimte door de week te verhuren aan de dagopvang van Florence Adegeest en de Voorschotense Modelspoortreinvereniging, die op de dinsdagavond het Estalokaal voor hun activiteit huurt. Voor de Modelspoortreinvereniging is een speciale constructie gemaakt, de treinen staan op een groot paneel dat na gebruik weer naar het plafond getakeld wordt. De bezoekers van de dagopvang van Florence Adegeest zullen in november door de leden van de Modelspoortreinvereniging worden uitgenodigd voor een demonstratie van de modelspoorbaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Groep 8b RKBS De Regenboog winnaar Magazine Awards Zuid Holland 29 minuten geleden
Afbeelding
Jaarconcert Harmonie Voorschoten op zondag 25 juni 1 uur geleden
Afbeelding
Kamers met Aandacht 2 uur geleden
Afbeelding
Sugar 'n Spice, huisgemaakt gebak en gerechten op de vrijdagmarkt 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe inwoners Voorschoten bezochten 1e Cultuurproeverij! 21 uur geleden