Afbeelding

Hockeydames spelen gelijk, heren verliezen

Sport Sport

Afgelopen weekend werden, naar nu bekend, voorlopig de laatste wedstrijden in de hockeycompetitie gespeeld. Dames I speelde gelijk tegen De Pelikaan en de Heren verloren van Schiedam.

De Forescate Dames 1 moesten een flinke wereldreis richting het zuiden maken. Eenmaal in Roosendaal aangekomen kwamen we tot de ontdekking dat het in het zuiden werkelijk warmer is en bleken onze gesponsorde thermo’s van Bakkerij Verhoog niet meer nodig. De voorbespreking was kort maar krachtig; verder voortborduren op de wedstrijd van vorige week en diezelfde strijdlust vasthouden. Daarnaast was het ons doel om ook eindelijk bij een uitwedstrijd 3 punten te pakken!

Helaas leek het of de lange reis ons had versuft en leek onze felheid nog op de verzamelplaats van Forescate te staan. Waar we vorige week net dat stapje extra wél konden leveren; wél bij aanname de bal aan onze stick bleef; we elkaar wél konden vinden in positiespel; we wél creativiteit lieten zien, lukte dit deze wedstrijd allemaal net niet. Aan onze inzet heeft het uiteraard niet gelegen, en het laatste kwart hebben terecht nog een aantal mooie kansen en een strafcorner afgedwongen, maar helaas hebben we onszelf niet kunnen belonen.

Ondanks dat wij baalden van 1 behaalde punt in plaats van 3 punten, zijn wij ook trots dat wij de 0 wederom hebben behouden. Met maar 6 tegendoelpunten zijn wij het team in onze poule met de minste doelpunten tegen, en hier zijn wij trots op! Daarom staan wij momenteel terecht op de derde plek in het klassement.

Heren I

Nadat onze wedstrijd van afgelopen zondag tegen DSHC was afgelast stond er dit weekend een wedstrijd in en tegen Schiedam op het programma. Na zo’n hockeyloze zondag waren we gebrand om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Het aantal blessures binnen de selectie neemt langzaam af, zo is Lars Knoester op de weg terug en is Derek Neijzen ook al aan zijn herstel begonnen. Zo stonden dus met een bijna geheel fitte selectie op het veld.

Desondanks begonnen we toch niet goed aan de wedstrijd. Een aantal slordige passes achterin resulteerde erin dat Schiedam vrij snel op een 1-0 voorsprong wist te komen. Maar ondanks deze snelle achterstand hielden we de moed erin en begonnen we steeds beter te spelen. Via een mooie aanval over rechts was het Yannick van der Haas die een strafcorner wist te versieren. Het was Romano van der Hooft die met een harde push de keeper tot een redding dwong. Deze verwerkte de bal niet goed en daarom kon Tariq Ouali van dichtbij de rebound binnentikken; 1-1. Met deze stand floten de scheidsrechters ook voor het rustsignaal.

Na een korte rustbespreking was de insteek van de 2e helft duidelijk, het moest allemaal scherper. Het spel golfde op en neer en er ontstonden kansen over en weer. Een aanval van Schiedam resulteerde in een strafcorner die uiteindelijk op de voet van Tycho Engelen belandde; strafbal voor Schiedam. Deze kans lieten zij niet onbenut; 2-1. Maar ondanks deze achterstand lieten we het er niet bij zitten en drukte we Schiedam langzaam achteruit. Het was dan ook Tycho met een mooie actie langs een viertal verdedigers die Machiel van der Linde wist te vinden in de cirkel. Hij tikte de bal vakkundig in de lange hoek waar de stand weer gelijk was; 2-2.

Met nog 15 minuten op de klok beloofde het dan ook een spannend laatste kwart te worden waarin wij helaas niet aan het langste eind trokken. Een snelle counter en een strafcorner van de thuisploeg zorgde ervoor dat zij door een 4-2 overwinning de drie punten vandaag in Schiedam hielden.