Het eerste boek van Miriam Buurmans wordt op 7 november in de bibliotheek gepresenteerd. Foto: VSK
Het eerste boek van Miriam Buurmans wordt op 7 november in de bibliotheek gepresenteerd. Foto: VSK

Miriam wint auteurscontract met thriller

Cultuur Kunst & Cultuur

Boeken zijn haar lust en haar leven. Niet alleen lezen maar vooral schrijven en dat laatste doet de Voorschotense Miriam Buurmans bepaald niet onverdienstelijk. Vooral thrillers, want het kan Miriam niet spannend genoeg zijn. Dit jaar deed ze mee aan een verhalenwedstrijd van Godijn Publishing en won een auteurscontract. Het boek, dat ook de novelles van de drie andere winnaars bevat, komt op 31 oktober uit.

Miriam is geen onbekende in het dorp. Al bijna 10 jaar is zij één van de vaste krachten van de bibliotheek Voorschoten. Daarbij is ze al jaren ook vaste deelnemer van de Voorschotense Schrijvers Kring. ‘Schrijven heb ik mijn hele leven al gedaan’, vertelt Miriam. ‘In mijn tienerjaren beleefde ik de spannendste avonturen met mijn popidolen, destijds The Osmonds. Alleen op schrift natuurlijk! En een opstel schrijven op school was mij voor geen straf, ik vond het heerlijk.’ In de jaren daarna werkte Miriam onder andere bij de Rijksvoorlichtingsdienst en kreeg kinderen. Het schrijven kwam op een laag pitje te staan.

Tot ze een paar jaar geleden via een vriendin in aanraking kwam met het Nederlandse schrijverscollectief ‘Moordwijven’. ‘Samen een van hen en met mijn vriendin in Italië zette ik schrijfweken op. Het duistere van thrillers sprak mij steeds meer aan.’ Miriam pakte de ‘pen’ weer op. Ze was eigenlijk net met haar nieuwe verhaal ‘David en Sara’ begonnen toen de verhalenwedstrijd ter tafel kwam. ‘Thema was ‘zwarte sneeuw’ dus ik besloot mijn boek in de winter te laten afspelen. Zwarte sneeuw verwijst naar de sneeuw langs een weg of tuinpad waar auto’s hebben gereden en het wit verandert in zwart. Sara en David zijn een tweeling. Als David van huis wegloopt wordt hij gevonden door de hoofdpersoon in het boek, Christa. David is dan veilig maar zijn tweelingzusje Sara is nog thuis en moet daar nodig weggehaald worden. En meer vertel ik er niet over’, lacht ze. De jury was lovend over haar boek. ‘Het was soms beklemmend maar ook vertederend, een verhaal waar alles in is te vinden.’

Miriam schrijft niet onder haar eigen naam maar heeft als pseudoniem gekozen voor de naam Miriam Lucia. ‘Dat is mijn tweede naam maar bijkomend voordeel was dat ik dan bij de thrillers naast Ludlum kom te staan en dat deed mijn bibliotheekhart weer goed. ‘Zwarte Sneeuw’ is vanaf 31 oktober beschikbaar in de boekhandel, op internet en binnenkort in de bibliotheek natuurlijk. Begin november is daar ook de presentie. En Miriam heeft al een nieuw boek op stapel staan. Wordt vervolgd dus!

Op 7 november is de presentatie van haar boek. In de bibliotheek natuurlijk. Meer info: obvw.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 8 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 15 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 15 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 16 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 16 uur geleden