Linde van Duin van de Nutsschool heeft een Science Makers Award in de wacht gesleept.
Linde van Duin van de Nutsschool heeft een Science Makers Award in de wacht gesleept. Foto: Sciencemakers.nl

Leerlinge Nutsschool krijgt Science Makers Award

Algemeen Regio nieuws

Vandaag start ScienceMakers een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Voorschotense Linde van Duin van de Nutsschool werd beloond met Award voor bijzondere prestatie op gebied van wetenschap, technologie en/of maken.

Door heel Nederland - en ook in het buitenland - vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Wegens Covid-19 wordt de 6e editie een online campagne. Alle winnaars ontvangen uiteraard wel hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie. Daarnaast worden mooie verhalen van en over de ScienceMakers gedeeld én wordt zichtbaar gemaakte welke ingenieuze concepten en projecten deze talenten hebben bedacht, gemaakt en uitgevoerd.

Urinedestilatie - winnaars Uitvinderswedstrijd
‘Bedenk een oplossing voor het waterprobleem in de woestijn’. Geen gemakkelijke uitdaging, maar Linde van Duin wist hier wel raad mee! Ze kwam met een heel goed idee waarmee je je plas kan destilleren en weer hergebruiken. Ze bouwde een mooi prototype van karton en maakte een uitlegfilmpje voor tijdens de finale. Ze won de prijs voor beste presentatie! Hiermee staat zij volop in de digitale schijnwerpers met haar terecht toegekende ScienceMakers Awards. Meer informatie op: Sciencemakers.nl/projecten/2020/urinedestilatie

Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.

Benieuwd naar de jonge talenten en hun unieke prestaties? Houd dan de kanalen van ScienceMakers Nederland in de gaten: Sciencemakers.nl, YouTube, Instagram, Facebook en Twitter. Of volg de hashtag #SMANL op de genoemde kanalen.

ScienceMakers ambassadeurs van de technologieScienceMakers zijn ambassadeurs voor inventiviteit, voor nieuwsgierigheid, voor ontdekken en voor het volgen van je passie. Deze tijd bewijst nog eens extra dat we al dit innovatieve talent hard nodig hebben om op hoog niveau mee te blijven draaien in de wetenschap, technologie en maken. ScienceMakers is een initiatief van Platform Talent voor Technologie dat zich inzet om alle jongeren in het onderwijs hun talenten voor technologie en ICT te laten ontdekken. Zodat meer jongeren gaan kiezen voor technologie en ICT. En dat is hard nodig. Groei en welzijn van onze samenleving zijn steeds meer verbonden met technologie. Of het nu gaat om klimaat, economie, zorg of veiligheid: technologie maakt het verschil. Bovendien neemt het tekort aan technici in ons land sterk toe in een uiterst interessante en uitdagende werksector.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24