Maandagavond overhandigde voorzitter Katrien van Meenen van de vertrouwenscommissie de profielschets aan Commissaris van de Koning Jaap Smit
Maandagavond overhandigde voorzitter Katrien van Meenen van de vertrouwenscommissie de profielschets aan Commissaris van de Koning Jaap Smit Foto: R. Zoetemelk

Op zoek naar een ervaren verbindende burgemeester

Politiek Politiek Gemeenteberichten

De sollicitatieprocedure voor de nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Voorschoten is open. Maandagavond overhandigde de voorzitter van de vertrouwenscommissie Katrien van Meenen de profielschets voor een nieuwe burgemeester aan Commissaris van de Koning Jaap Smit.

De profielschets is geen andere dan die van vorig jaar toen Pauline Bouvy-Koene kroonbenoemd werd. Zij moest helaas al weer snel wegens gezondheidsredenen aftreden.

Een enquête onder inwoners kwam met de volgende voorwaarden: ‘De beste burgemeester is integer, herkenbaar, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig. Hij/zij is sociabel en communicatief, doelgericht en daadkrachtig, bestuur gevoelig, omgevingsbewust, netwerker en bruggenbouwer met een luisterend oor voor iedereen in Voorschoten en heeft een ‘hand-op-de-knip-mentaliteit.’

Maandagavond werd daar nog aan toegevoegd dat de beste kandidaat ook over organisatorische talenten moet beschikken nu de WODV wordt ontvlecht en Voorschoten een eigen ambtenarenorganisatie opzet. De ambtenarenorganisatie valt onder de portefeuille van de burgemeester. Daarnaast zijn er nog flink wat stappen te zetten in de regio Leiden, waar Voorschoten als zelfstandige gemeente mee samenwerkt.

Commissaris van de Koning Smit constateerde dat Voorschoten een coachende bestuurder met veel bestuurlijke ervaring zoekt die goed kan verbinden. Hij gaat de vacature nu openbaar maken. Kandidaten kunnen binnen drie weken solliciteren. De Commissaris voert daarna gesprekken met alle kandidaten en maakt een eerste selectie die aan de Voorschotense vertrouwenscommissie wordt voorgelegd. ‘Ik verwacht veel belangstelling voor Voorschoten.’ Vooralsnog denkt hij op 17 mei de nieuwe burgemeester te kunnen installeren.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 10 uur geleden