Ochtendje werken voor de bijen B&B op de Mulderlaan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Bloembollen planten voor de bijen. Foto: Voorschoten voor de bijen</p>

Bloembollen planten voor de bijen. Foto: Voorschoten voor de bijen

(Foto: )
Regio nieuws

Ochtendje werken voor de bijen B&B op de Mulderlaan

Naast de kerk aan de Baron Schimmelpenninck van der Ooyenlaan (GOD Centre), aan de Mulderlaan, werd afgelopen zaterdag een grote hoeveelheid bloemen geplant. Deze bloemen vormen samen meteen groot bijenhotel dat in het voorjaar werd geplaatst een bijen B&B; een plek waar wilde bijen, waaronder ook hommels, honingbijen en een aantal zweefvliegen vallen, voedsel en nestgelegenheid kunnen vinden. 

Een groep enthousiaste vrijwilligers van Voorschoten voor de Bijen plantte de bloemen aan. Vanaf het voorjaar tot in het najaar zullen er komend jaar bloemen blijven bloeien. De gemeente schonk hiervoor de planten in het kader van adoptiegroen. Biodiversiteit staat hoog op de gemeentelijke agenda, daarom wordt adoptiegroen gestimuleerd. In dit geval was de plek een saai grasveldje wat heel veel zon krijgt. Omwonenden en voorbijgangers lieten zaterdag weten erg ingenomen te zijn met de veranderingen. 

Deze week zullen er nog voorjaarsbollen de grond in gaan, een donatie van het bollenasiel bij Gemiva locatie Cronesteijn.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten