Afbeelding
Foto:

NOOIT TE OUD OM TE KLEREN

Algemeen

Column in de Voorschotense Krant van november van Martje van der Brug

‘Mooi rood is niet lelijk’, zei mijn schoonvader altijd. En hij had gelijk. Als rood ergens vreselijk mee vloekt, staat dat meestal best leuk.

Deze broek lag met 60% korting in de uitverkoop. Want zeg nu zelf: wie wil er nu een panterprint van bordeaux en fuchsia? Ik had dat pas in de gaten toen ik met mijn kleurrijke aanwinst thuis voor de kast stond. Er was niets mee te beginnen. In de sale wordt niet geruild. Dus snelde ik terug naar de winkel om dan tenminste de bijpassende blouse aan te schaffen. Die was er gelukkig nog. Nu had ik in elk geval een basis. Daar ging ik dan maar zwart bij dragen.

De spelregels van De Broekriem zijn echter onverbiddelijk: ik mag een eenmaal gedragen combi niet herhalen. Na mijn zwarte jasje en een zwart vest zat er niets anders op dan buiten de lijntjes te gaan kleuren. Met mijn brandweerrode trui en gestreepte das.

Dat ik er nogal verhit uitzie, komt niet door de bizarre kleurcombinatie. Deze foto is al in augustus gemaakt. Tijdens die hittegolf. Ik raad eenieder met klem af om bij 33 graden Celsius te poseren in een kasjmier trui. En onthoud dat een wollen das daarbij echt de nekslag is.

Gelukkig is het nu herfst. Dan is het fijn om wolletjes te dragen. Ik wil ook geen kwaad woord meer horen over de roodgevlekte joggingbroek. Want hij heeft knoop noch rits. Het coulante taille-elastiek biedt ruimte voor een paar coronakilootjes. Daarmee is het de ideale dracht voor bankhangen en bingewatchen. Dat komt heel goed uit, nu het nieuwe seizoen van The Crown online staat.

Martje van der Brug is auteur van romans over actuele sociale thema’s en reclametekstschrijver. Daarnaast is ze buitengewoon ambtenaar van de burgerlijk stand in Voorschoten. Ze publiceert twee keer per week columns over kleding op www.debroekriem.blog.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 11 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 20 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9