<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Voorschoten voor de bijen plantte een originele boerenhaag aan de Papelaan. Foto: PR</p>

Voorschoten voor de bijen plantte een originele boerenhaag aan de Papelaan. Foto: PR

(Foto: )
Regio nieuws

Bloeiende en geurende hagen langs Papeweg

Afgelopen week zijn tientallen nieuwe boompjes op de Papeweg aangeplant die samen een originele boerenhaag vormen. Voorschoten voor de Bijen ontving € 1.000 ondersteuning van het Landschapsfonds om hun plan uit te voeren en de gemeente faciliteerde de aanplant.

De Papeweg stond als ‘kansrijk’ aangegeven in het plan ‘Meer doen voor Bijen’ in Voorschoten. Het leidt naar de landgoederen Santhorst en De Horsten, maar de beplanting was wat eenzijdig. Vanaf volgend voorjaar bloeit er nu sleedoorn, Gelderse roos, meidoorn, vlier, hondsroos, egelantier, liguster, wilde aalbes, gele kornoelje, trosvlier, boswilg en sporkehout. 

In Voorschoten wordt zorgvuldig gekeken waar nog kansen liggen om de biodiversiteit te verbeteren. De Papeweg vormt een belangrijke ecologische verbindingszone tussen groene gebieden van Voorschoten en Wassenaar. Door meer variatie in de beplanting aan te brengen met bloesem en bessen, wordt hier voedsel toegevoegd voor bijen en vlinders, en vormen de hagen als foerageer route voor dieren zoals insecten, knaagdieren, vogels en vleermuizen. Door de coulissen vorm blijft het uitzicht over de weilanden behouden. En voor de fietsende recreant wordt de route aantrekkelijker door de afwisseling, en de toevoeging van bloesem en geur.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten