Afbeelding
Foto: Filmdepot.nl

White Christmas in Filmtheater Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Filmtheater Voorschoten presenteert in de kerstvakantie twee gerestaureerde kerstklassiekers. De kerstmusical White Christmas (US 1954) van Michael Curtiz (Casablanca) met Bing Crosby, Danny Kaye en Rosemary Clooney en de Oscar-winnende musical Meet Me in St. Louis (US 1944) van Vincente Minnelli met Judy Garland.

“Have yourself a merry little Christmas”, zingt Esther Smith (Judy Garland) voor haar kleine zusje Tootie in Vincente Minnelli’s betoverende, weelderige Technicolor-traktatie Meet Me in St. Louis. De opbeurende klassieker was meteen een hit toen het in 1944 première ging en blijft hoog scoren in lijstjes van beste filmmusicals aller tijden. Deze kerstvakantie is de digitaal gerestaureerde musicalfilm weer te zien in Eye Filmmuseum en Filmtheater Voorschoten.

White Christmas - met de hit ‘I’m Dreaming of a White Christmas’ - is onvervalst Amerikaans sentimenteel en biedt romantiek, entertainment, knapperende haardvuren, sneeuw tegen de ruiten en breed uitwaaierende kitsch, in kleurrijk Technicolor zoals alleen Hollywood dat kan.
De vakantie begint met nog een gerestaureerde klassieker, deze keer van eigen bodem: de Oscarwinnende film van Mike van Diem uit 1997 Karakter naar het boek van Bordewijk. Aan het eind van de vakantie is de nieuwe Woody Allen-film Rifkin’s Festival te zien. Ook voor de kinderen wordt er flink uitgepakt. De hooggewaardeerde nieuwe animatiefilm Wolfwalkers is een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur dat zich afspeelt in Ierland. De familie Vos beleeft een avontuur in de Efteling in De Expeditie van Familie Vos. K3 is terug in de Dans van de Farao en in Misfit 3 De Finale proberen ‘de misfits’ een talentenshow te winnen.

In 2021 blijft Filmtheater Voorschoten films vertonen op de huidige locatie (Prinses Marijkelaan 4). De eerste nieuwe film op het programma volgend jaar is de langverwachte Nederlandse oorlogsfilm De slag om de Schelde.

Filmtheater Voorschoten houdt zich aan de coronamaatregelen, voor iedere voorstelling zijn 30 kaartjes beschikbaar via de website www.filmtheatervoorschoten.nl of aan de kassa (behalve voor de eerstvolgende voorstelling) die een half uur voor aanvang tot de voorstelling is geopend. De voorstellingen gaan gefaseerd in de verkoop met het oog op mogelijke uitbreiding van de coronaregels. De bar is dicht en er is geen pauze, bezoekers mogen in deze periode zelf wat meenemen. Entree: € 8,50, jeugdfilms: € 6,50. Adres: Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten. Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk. 

Filmtheater Voorschoten projecteert met een professionele, digitale DCP-bioscoopprojector (doek 8x4 meter) en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Filmtheater Voorschoten werkt alleen met vrijwilligers.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden