<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht, terug van niet weggeweest

En daar is ze weer. Juf Conny van der Krogt en ‘haar’ school gaan, net als alle andere scholen, in lockdown. Hoe vergaat het ze deze keer? 

Maandag 14 december. Rond 11 uur bij een snelle koffie op het plein hoor ik de eerste berichten. Natuurlijk heb ik gisteren al gehoord dat er overleg zou zijn en dat er nieuwe maatregelen aan zaten te komen. Scholen dicht? Alweer? Pfff en dat zo vlak voor de vakantie en direct na de vakantie gaan we al richting de CITO’s…. Tjonge…

Tijdens de lunchpauze worden alle nieuwssites gecheckt… Ja hoor, het zit er dik in dat de scholen gaan sluiten en dat onze vakantie eerder en anders gaat verlopen dan verwacht. Al direct ouders aan de telefoon…  ‘Mijn dochter is jarig, mag zij morgen nog even trakteren in plaats van vrijdag.’

Ook ontvangen wij van de directie een bericht om na schooltijd bij elkaar te komen. Voor wie wil…Om 15.45 uur zit het grootste deel van het team, op ruime afstand, bij elkaar. Wat doen we met de kerstviering, het kerstontbijt en de aanloop naar de vakantie? Hoe pakken wij het aan als de minister-president vanavond zegt dat de scholen dicht gaan?

Het draaiboek van de vorige lockdown ligt er nog, wat pakken wij hieruit op? Gelukkig kunnen we vaststellen dat alle informatie van toen nog bruikbaar is. De lijst met de materialen die we mee willen geven ligt eigenlijk al klaar. Op welke manier gaan we de kinderen bereiken. De kinderen vanaf groep 5 gaan gewoon weer dagelijks online de lessen volgen. Wel op een iets andere manier dan vorige keer.

De kinderen van groep 3 en 4 worden in kleinere groepjes benaderd. Deze kinderen moeten ook nog leren hoe zij met Teams moeten werken. Hierbij is het belangrijk dat de ouders in eerste instantie ondersteunen en de kinderen helpen hoe zij met de juf of meester moeten praten via een beeldscherm.

Morgen gaan we het jaar gezellig met elkaar afsluiten. Kerstliedjes zingen, wat eten en drinken en kerststukjes maken. Alle kinderen krijgen een gezellig, maar leerzaam, werkboekje mee om de dagen voor de kerstvakantie lekker aan de slag te gaan met kleurplaten, rekenopdrachten en verhaaltjes om zelf te lezen.

Na de vakantie nodigen wij alle kinderen (en ouders) uit om de materialen op te halen, zodat vakantie ook echt vakantie is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten