<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Geraldine Mandas helpt en begeleidt mensen van A tot Z bij (scheidings)procedures. Foto: Vsk
Geraldine Mandas helpt en begeleidt mensen van A tot Z bij (scheidings)procedures. Foto: Vsk (Foto: )
Ondernemer in beeld

Geraldine Mandas betrokken mediator

Mediation is een bijzonder vak schrijft mediator Geraldine Mandas op haar website. 'Ik ben betrokken bij mensen die op het punt staan hun leven zoals ze dat gewend waren ingrijpend te veranderen. Door intensieve gesprekken waarbij beide partners tot goede afspraken komen help ik hen zowel op emotioneel als administratief gebied om na een verwarrende periode de draad weer op te pakken'.

door redactie

Voorschoten - In haar sfeervolle praktijk 'in het groen' aan de Papelaan-West' vertelt mediator Geraldine Mandas hoe zij partners die gaan scheiden begeleidt om samen tot goede afspraken te komen.

'Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis en veel mensen krijgen er mee te maken. Terwijl je enerzijds overmand wordt door emoties wordt er anderzijds van je verwacht dat je in staat bent om belangrijke beslissingen te nemen voor nu en in de toekomst. Zeker als daar ook kinderen een rol spelen, moeten emoties in goede banen worden geleid om goede afspraken te kunnen maken. Een mediator kan hier een belangrijke rol in spelen'.

'Goede begeleiding en advies is bij een scheiding heel belangrijk, het voorkomt eindeloos getouwtrek en geruzie. Het is een periode van grote onzekerheid, waarin veel op je af komt. Hoe moet het verder, red ik het financieel, moet het huis verkocht worden en wat moet er allemaal administratief geregeld worden, hoe vertel ik het mijn kinderen en hoe moet het met hen verder. Als je dan gezamenlijk tot goede afspraken kunt komen dan kun je na deze moeilijke periode weer verder met je leven'.

'Omdat ik niet alleen ben opgeleid als mediator maar ook een financieel juridische achtergrond heb kan ik mensen gedurende het hele proces begeleiden. Ga je voor een scheiding naar een advocaat dan is er minder sprake van overleg want een advocaat wil het beste voor de cliënt eruit halen, Bij mediation gaat dat anders. Ik help mensen samen tot een oplossing te komen en afspraken te maken waar ze beiden achter kunnen staan. Als je er samen uit kunt komen dan is de acceptatie groter en dat geeft veel rust'.

'Als er kinderen zijn dan komt dat meestal als eerste aan de orde. Het is wettelijk verplicht om bij een scheiding een ouderschapsplan op te stellen. Hoe zijn de praktische zaken geregeld zoals de alimentatie voor de kinderen, de omgangsregeling, welke afspraken zijn er tijdens de vakanties etc. Maar daarnaast is het belangrijk ook afspraken te maken hoe je je kinderen gaat vertellen dat je gaat scheiden. Ik adviseer altijd om het samen te doen, zonder verwijten. Samen vertellen dat papa en mama hebben besloten om uit elkaar te gaan. We bespreken van tevoren wie in welke situatie wat doet als de kinderen boos of verdrietig zijn.

Ook moet je nadenken over de rol van een eventuele nieuwe partner, wordt die betrokken bij schoolbezoeken of andere gelegenheden waar je elkaar tegen gaat komen. En belangrijk is ook hoe hou je elkaar goed op de hoogte. Als je er van tevoren over nadenkt en er samen afspraken over maakt, dan voorkom je pijnlijke verrassingen later'.

'Verder help ik inzicht te krijgen in de financiële situatie, moet het huis verkocht worden en wat moet er allemaal administratief geregeld worden. Ik handel de juridische kant af en zorg nadat de scheiding is uitgesproken voor inschrijving in de basisadministratie'.

De duur van het traject hangt af van wat er allemaal geregeld en vastgelegd moet worden. Soms hebben mensen veel tijd nodig om het te verwerken, anderen zijn het snel eens en willen het ook snel afgehandeld hebben.

Het intake gesprek is gratis, tot een bepaalde inkomensgrens is een vergoeding voor mediation mogelijk.

Mandas Mediaton
Bemiddeling bij Echtscheiding
en Familieconflicten
Papelaan-West 117
2254 AH Voorschoten
06 24622272
www.mandasmediation.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten