Afbeelding

Dagboek van een leerkracht: een rustig dagje

Algemeen Regio nieuws

Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool geeft weer digitaal les. Deze keer niet aan groep 8 maar aan groep 3. Het digitale verslag gaat  verder:   

Vandaag een rustige dag waarin de kinderen heerlijk hebben kunnen werken. Zij raken geleidelijk aan gewend aan een juf die online dingen uitlegt. Ik ben heel bewust de kinderen die op school werken aan het leren hoe zij deze instructie online via Teams kunnen gebruiken.

Rond 10 uur hebben we met twee kinderen thuis contact gezocht. In onze klas is een tweeling en zij zijn vandaag jarig. Natuurlijk hebben we voor hen gezongen en alsof zij al jaren online gesprekken voeren wordt onmiddellijk alle cadeautjes getoond.

Vandaag werken de kinderen naast het papieren werkboekje veel via de computer. Reken- en taalopdrachten zijn digitaal wat eenvoudiger door ons te controleren. Het is dan goed te zien hoe de kinderen aan het werk zijn. Sommigen werken in een uurtje alles af, anderen werken minuten aan de ene opdracht en gaan vervolgens weer iets anders doen. 

De lessen die op papier worden gemaakt worden door de ouders nagekeken. Morgen ga ik in kleine groepjes met 4 a 5 kinderen tegelijk in gesprek om te kijken hoe het allemaal loopt. 

Ik zie nog steeds veel kinderen met hun ouders selfies maken voor de Challenge van de gymleerkrachten. Vandaag sprak ik met een van hen en stelde voor om de Challenge ook voor de thuiswerkende Voorschotenaren beschikbaar te maken. Ook zij hebben de beweging hard nodig. Houd daarom deze site van de Voorschotense Krant in de gaten. Een dezer dagen komt het bestand misschien wel online op de site. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 1 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 3 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 4 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 9 uur geleden 4
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10