<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Juf Conny van der Krogt leest digitaal voor. Foto: PR</p>

Juf Conny van der Krogt leest digitaal voor. Foto: PR

(Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: groep 3 is al gewend

Het digitale dagboek van Juf Conny van der Krogt over lesgeven in lockdown: 

Vandaag de dag om alle kinderen even een keer te spreken via Teams. Na eerst de les aan de kinderen in de klas uitgelegd te hebben, ga ik online met steeds een klein groepje kinderen.Wat ontzettend leuk om elkaar even te zien. De één heel verlegen en de ander vol praatjes en verhalen. 

Ik heb groepjes van 4 a 5 kinderen gemaakt zodat iedereen even aan het woord kan komen en ze elkaar allemaal goed kunnen zien. Gelukkig vinden ze het nu nog leuk om op deze manier aan het werk te zijn. Dus iedereen is nog enthousiast over het werken thuis. De rekenles over het rekenen met geld vinden de meeste kinderen het moeilijkst. Maar de opdrachten van Lijn 3 waren makkelijk vond iedereen. 

De kinderen zijn, ook in groep 3, gewend om digitaal opdrachten te verwerken. Daardoor is het  voor mij mogelijk om te zien of zij de opdrachten goed begrijpen en hoeveel tijd zij over een opdracht doen. Grote verschillen. Het ene kind is binnen een minuut met een opdracht klaar (of gaat verder met de volgende), een ander is wel 20 minuten met een opdracht bezig. Maar de resultaten zijn over het algemeen goed. Dat is voor ons wel een geruststellende gedachte.

Ook vandaag weer een verhaal van de Boze Heks opgenomen. Maar voor de kinderen in de klas was het het leukst dat de gymjuf ging helpen met de rekenles waarbij de kinderen moesten uitzoeken hoeveel bekers water er in bv een fles of een pot van de bonen gaat. In de beker thee van de juf konden wel 2 bekers water en in een fles wel 5 bekers. Leuk om even met water te knoeien en toch iets te leren.

Morgen nog een dag en dan zit de eerste week er al weer op. Benieuwd of we dan al weer op de helft van de lockdown voor de scholen zitten. Ik ben bang dat we er nog niet van af zijn.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten