<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Ondertussen aan de andere kant bij de leerlingen thuis...... Foto: pr</p>

Ondertussen aan de andere kant bij de leerlingen thuis...... Foto: pr

(Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: opa’s en oma’s kijken mee

De eerste week van de scholen lockdown is achter de rug. Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool kijkt terug. 

Alweer de laatste dag van de eerste week onlinelessen. In groep 3 zijn we vanmorgen gestart met een Teams gesprek met de opa´s en oma´s van een leerling. Zijn grootouders wonen in Australië en hebben de school nog niet gezien. De andere kinderen wilden natuurlijk ook meekijken en vragen stellen. Wij weten nu dat het bij hen zomer is en dat er soms kangoeroes door te tuin lopen. De leerling uit de groep heeft vol trots zijn school laten zien. De grote voordelen van het online werken. Dit is nu allemaal mogelijk. Ik denk dat we snel meer vragen van opa’s en oma’s krijgen om in de klas te mogen kijken.

Om 10 uur belden we met een van de kinderen thuis die morgen haar verjaardag viert. Bij een verjaardag is er in de klas altijd een grote taart op het bord waarbij de kaarsjes mogen worden uitgeblazen. Hoe geweldig is het om te zien dat de jarige vanuit huis tegen haar I-pad zit te blazen en dat een kind dan stiekem op het juiste knopje drukt om de kaarsjes uit te blazen. ’s Middags hebben we met de aanwezige leerlingen een kaart langsgebracht.  Haar moeder vertelde ons later dat zij zich echt jarig voelt.

Er worden leuke opdrachten bedacht door iedereen. In een van onze groepen zijn de kinderen uitgedaagd om een fragment uit een bekend sprookje te fotograferen, zodat de anderen kunnen raden welk sprookje wordt uitgebeeld. In een andere groep stonden vanmorgen alle kinderen en de juf voor de camera te joggen om toch even in beweging te blijven.

Aan het einde van de dag hebben wij weer alle filmpjes voor de komende week opgenomen. Alle ouders zijn hier inmiddels weer over ingelicht. We gaan de komende week er weer positief tegenaan.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten