<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: Even slikken...

Elke dag is een uitdaging voor Juf Conny van der Krogt. Niet alleen het digitaal lesgeven in de lockdown maar ook de persoonlijke berichtjes die kinderen met de juf willen bespreken. Het dagboek gaat verder: 

Vanmorgen gestart met het bijwerken van de handelingsplannen. Voor leerlingen die een ander traject volgen dan die de methode voorschrijft is een handelingsplan. Daarin moet elke leerkracht ook aangeven hoe de leerling reageert op het aanbod en de aanpak. Wekelijks probeer ik dit bij te houden.

Als de leerlingen binnen zijn, ga ik met een aantal van hen letters flitsen. Zo snel mogelijk letters en klankgroepen lezen om het vloeiend lezen te bevorderen. Vervolgens een leuke rekenles waarbij we vanaf een voorbeeld blokken moeten bouwen en tellen.

Ondertussen hebben een aantal leerlingen gevonden dat je ook met de juf contact kan leggen via TEAMS. De eerste leerling stuurde keurig een berichtje met het verzoek even te bellen. `Juf, ik heb geen vraag hoor, maar weet je…. Mijn moeder heeft corona.´ Dat is vervelend nieuws natuurlijk. Er hebben meer ouders die positief getest zijn, de meeste zijn er gelukkig niet echt ziek van. De haard kan niet bij onze school liggen, omdat we na de kerstvakantie nog geen ouders hebben gezien of gesproken. Neemt niet weg dat het opeens wel heel dichtbij komt.

Zeker als aan het einde van de ochtend mijn collega in de klas komt om te melden dat een van de leerlingen uit de klas wordt opgehaald omdat papa positief getest is. Oke…. Even slikken. Aan het meisje uitleggen wat dit voor haar en de thuissituatie betekent en haar met alle spullen bij het hek aan moeder afgeven, die vervolgens allemaal in quarantaine gaan. Laten we hopen dat dit geen gevolgen voor de andere leerlingen en mijzelf heeft. 

In de middag ontvingen we een uitnodiging voor een digitaal teamoverleg na afloop van de persconferentie. Zullen we een week langer thuisonderwijs moeten geven? Gaan we nog 3 weken op deze voet verder? En welke stappen gaan we dan ondernemen? Wordt vervolgd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten