Afbeelding

Dagboek van een leerkracht: stof tot nadenken

Algemeen Regio nieuws

Het digitale dagboek van Juf Conny van der Krogt gaat noodgedwongen verder...... : 

Na de persconferentie van gisteren hebben we met een groot deel van het team digitaal om te tafel gezeten om te spreken over het vervolg. Nu we zeker weten dat de scholen in elk geval nog een week extra dicht zijn, willen sommige leerkrachten de aanpak nog wat aanpassen; iets meer contact met de leerlingen, toch maar een schrijfles gaan geven of nieuwe materialen uitdelen. Zomaar wat voorbeelden die gisteravond langs kwamen. In de rest van de week gaat iedereen hier mee aan de slag en worden de ouders op de hoogte gesteld.

Maar ook; wat doen we met de CITO toetsen die vanaf groep 3 gepland staan? Gaan we die afnemen en zo ja, op welke manier of wanneer? Gelukkig zijn de toetscriteria al zo aangepast dat wij in plaats van eind februari nu tot eind maart de tijd hebben om de toetsen af te nemen. Dat geeft onze kinderen iets meer tijd om zich goed voor te bereiden. Bij veel groepen hebben we het al als een soort huiswerkopdrachten gegeven. Citotoetsen kun en mag je niet voorbereiden, maar de vraagstelling is vaak anders dan de kinderen gewend zijn. Dus daar besteden we dan wat extra aandacht aan. 

In de online lessen zijn iets meer redactiesommen (=verhaaltjessommen) of bij begrijpend lezen zorg je dat de vragen aansluiten bij de toetsing, in plaats van de strategieën waar wij normaal gesproken de aandacht op vestigen.

Ook over de rapporten moet worden nagedacht. Februari is bij ons de maand waarop deze meegegeven worden aan de kinderen. Hoe gaan we dit nu aanpakken? Kortom, stof tot nadenken…

Tijdens de lessen zijn we erg blij met het mooie weer. De kinderen hebben heerlijk buiten kunnen spelen. Super gezond maar wel koud.  Vandaag is er weer veel aandacht geweest voor het lezen en hebben we bij rekenen blokkenbouwsels nagemaakt uit een schrift. Dit vraagt veel van het ruimtelijk inzicht van de kinderen. Een erg leuke les, vonden zij. Het was bijna jammer dat het maar een ‘korte dag’ was, zeiden zij.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 6 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24