Ook thuis wordt de opdracht 'Mijn lijf' enthousiast uitgevoerd
Ook thuis wordt de opdracht 'Mijn lijf' enthousiast uitgevoerd Foto: PR

Dagboek van een leerkracht: Mijn Lijf!

Algemeen

Het digitaal lesgeven gaat gewoon door. Juf Conny van der Krogt houdt een dagboek bij over deze tweede lockdown. Deze keer staat ‘Mijn Lijf’ centraal. v

Ook vandaag zijn de kinderen weer heerlijk aan het werk in de klas. Evenals de andere dagen besteden we veel tijd aan lezen. In de loop van de ochtend komt onze gymleerkracht om met de aanwezige kinderen even lekker te bewegen. Heerlijk even een half uurtje buiten om daarna aan de slag te gaan met de afsluiting van ons thema voor taal Mijn Lijf… 

De kinderen krijgen een stuk behang en gaan elkaar natekenen op dit papier. Vervolgens gaan zij alle organen die zij weten, intekenen in hun eigen lichaam. Wat weten zij veel zeg, het zijn kinderen uit groep 3 hè, dus jullie begrijpen dat ik hier heel trots op ben.

In de middag gaan we aan de slag met het woorddoeboek. Een serie plaatjes waar de woorden bij gemaakt moeten worden. De kinderen hebben een magnetische letterdoos die zij hiervoor gebruiken. We hebben daarna alle letters maar weer eens netjes in deze doos teruggelegd, want in de loop van de weken gaat alles flink door elkaar. Heel stiekem zijn ze dus weer met lezen bezig.

Na schooltijd heb ik een gesprek met onze School Maatschappelijk Werker (onderdeel van Voorschoten van Elkaar). Samen kijken we of er zaken zijn waarin we met elkaar van gedachten moeten wisselen.

Na een kop koffie ga ik, samen met mijn duo, de spullen uitzoeken voor de komende periode. Nu de lockdown doorgaat is het belangrijk om na te denken wat wij volgende week gaan doen. Een nieuw thema bij taal, het afronden van een thema bij rekenen en toch maar starten met schrijflessen online. Benieuwd hoe dat gaat.

Morgen gaan we alle kinderen weer een keer online treffen. Fijn om hen weer te zien!

Op school zijn de kinderen druk bezig. Juf Conny is onder de indruk
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 10 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 10 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 10 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 10 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 16 uur geleden