Afbeelding

Dagboek van een leerkracht:

Algemeen Regio nieuws

De tweede lockdown week is voorbij en is Juf Conny bezig met voorbereidingen voor de derde digitale week: 

Vanmorgen zat ik om 9 uur klaar om met de eerste kinderen online te gaan. Heerlijk om elkaar weer even te spreken. In groepjes van 4 of 5 zijn de kinderen online. Elk kind heeft wel even een praatje of wil alleen maar naar de ander zwaaien. Mooie verhaaltjes over wandelingen die gemaakt zijn om foto´s voor de challenge te maken of te vertellen over het feit hoe er in het gezin met Corona omgegaan wordt. 

Allemaal zijn ze trots op het feit dat zij zo goed aan het werk zijn, maar ook nog lekker buiten mogen en kunnen spelen. Nu is het wachten op de sneeuw. Dat kwam in elk gesprekje wel even naar voren.  

Met elk groepje heb ik vandaag een stukje uit een boek gelezen. Het boek is nu echt uit, dus volgende week komt iedereen weer nieuwe materialen ophalen. Voor ons betekent dat dat wij vanmiddag de filmpjes voor de komende week weer moeten voorbereiden. Een nieuw thema start altijd met een introductieverhaal. Voor de kinderen thuis gaan we dit in een powerpoint zetten en bij de plaatjes vertel ik het verhaal. Dit wordt een weekendprojectje, denk ik.

Ook gaan we volgende week de rekenlessen weer online starten. De afgelopen twee weken hebben we dit op papier gemaakt, maar nu gaan we het op de, voor ons, gebruikelijke manier starten. Voordeel is dat we per kind kunnen zien hoe de les is gemaakt.

Vanaf maandag gaan we de dag online met alle kinderen starten. Een experimentje om te zien of het lukt om het groepsgevoel vast te houden. De meeste van ons hebben elkaar al een maand niet gezien. Zaterdag nog even het weekprogramma schrijven en alles online delen met de ouders en de kinderen. Daarna genieten van een rustig weekend.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42