<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Ondertussen in de diverse huiskamers maken de kids zich klaar voor school.....&nbsp;</p>

Ondertussen in de diverse huiskamers maken de kids zich klaar voor school..... 

(Foto: PR)
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: we gaan gewoon door

Digitale dagboek van Juf Conny: Vandaag een halve dag. Ook in de thuiswerkperiode zijn de kinderen de woensdagmiddag vrij. 

We zijn vanmorgen weer gestart met een gezamenlijke start. Ik heb het verhaal van de wijze en de dwaze man voorgelezen. Zij bouwden een huis op het strand en op de rotsen. Het lied wat ik daar onmiddellijk als associatie bij had (vanuit mijn Christelijke opvoeding) was zelfs bij de ouders niet bekend. De generatiekloof wordt zichtbaar ??

Ook hebben we vandaag weer vragen gesteld waarbij met een groen en rood voorwerp antwoord moest worden gegeven. De kinderen hadden vandaag zelf ook vragen bedacht. Dat was nog niet altijd zo makkelijk, maar wat leuk om te zien hoe zij elkaar aan het uitdagen zijn. 10 + 100 = 110 bv. Grappig, als je bedenkt dat zij tot nu toe sommen onder de 20 maken.

Thuis zien we dat de kinderen bezig zijn met het thema van Taal. Een van hen had een mooie taart geknutseld. We zagen er zelfs diamantjes op zitten. Erg mooi!

Na schooltijd ontving ik van een van de ouders een foto van onze opdracht. Ik ben al benieuwd naar de vragen van morgen. Morgen gaan we ook met elkaar kijken hoeveel woorden wij op de “OUplaat” hebben gevonden. In de klas kwamen we tot 20.Met een klein groepje kinderen is het leuk om op het digibord zelf te zoeken naar de woorden die we aan het leren zijn.

Bij de rekenopdrachten keken we vandaag naar het ruimtelijk inzicht van de kinderen. Aan de hand van tekeningen moesten zij uitzoeken wat zij zien vanuit een bepaalde hoek. Dus een huisje waar 3 mensen omheen staan. Wat ziet een van hen?

Na schooltijd nog wat mailtjes en vragen van ouders beantwoord en vroeg naar huis om de persconferentie te volgen.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten