<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: PR
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: rekenen en appeltaart

Hoe lang blijven de scholen nog dicht? Ook voor Juf Conny van der Krogt weet het niet maar moet zich, samen met haar collega’s, wel op voorbereiden. Ondertussen gaat het lesgeven door: 

Alweer een week achter de rug. Zal het echt zo zijn dat we nu nog twee weken voor de boeg hebben? Of zullen we nog langer online les geven?

De kinderen gaan er steeds beter mee om. Als wij elkaar dagelijks spreken, zien we echt dat de kinderen keurig het geluid dempen en een handje opsteken als zij iets willen zeggen. En dit doen we nog maar sinds deze week… Vandaag sprak ik een ouder die aangaf dat het bij hem op zijn werk wel eens minder gestructureerd was. Een mooi compliment voor de kinderen van de klas.

Na het klassikale moment waarin ik een verhaal van de Haas en de Vos heb gelezen gaat in de klas de les beginnen. Ik ga in die tijd bellen met de kinderen die extra uitgedaagd worden met begrijpend lezen opdrachten. Zij lezen een verhaal over een gezin waarvan de vader en moeder gaan trouwen.  Een van de opdrachten is het lezen van een recept van lekkere koekjes. Hoe leuk is het om dat recept ook echt te gaan maken? En dat is dan weer een voordeel van de lockdown; lekker met papa of mama koekjes bakken. Je begrijpt dat ik, als juf, moet controleren of de opdracht goed begrepen is… Benieuwd of er kinderen een koekje komen brengen. 

Vandaag kregen wij van een van de kinderen ook al een stukje appeltaart. De ouders hadden de rekenles thuis wel erg lekker gemaakt.

Een aantal kinderen hebben deze week wat extra lesstof gekregen om eens te proberen of zij een hoger leeslevel aan zouden kunnen. Vol trots spraken wij elkaar vanmorgen online. De lessen worden goed gemaakt, het is niet echt veel moeilijker zeiden zij unaniem. Maar die stralende, trotse koppies.. Heerlijk!

Vanmiddag hebben wij met elkaar het thema Feest van ons leesmethode ook in de klas doorgevoerd. We hebben slingers gemaakt en opgehangen. Daarna heerlijk naar buiten. Leuk om te zien dat er dan gezellig wat klasgenoten langslopen en even een klein praatje maken.

Na schooltijd hebben we nog wat telefoongesprekken gevoerd en hebben we alle filmpjes voor de komende week weer opgenomen. Nog even alles in het schema plaatsen zodat de ouders de volgende week ook weer alle lessen met de kinderen kunnen starten. 

Voor nu lekker weekend!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten