Gerard van Hal, directeur Sportfondsen: ik hou me bezig met de heropeningsdatum maar wanneer en hoe, ligt buiten mijn macht. Foto: VSK
Gerard van Hal, directeur Sportfondsen: ik hou me bezig met de heropeningsdatum maar wanneer en hoe, ligt buiten mijn macht. Foto: VSK

(Nog) geen grote zorgen voor Sportfondsen Voorschoten

Sport Sport

Ondanks de strenge coronamaatregelen probeert Sportfondsen Voorschoten er het beste van te maken. Hoewel de gymzalen en het zwembad niet gebruikt mogen worden hebben Voorschotense golfers meer geluk. Met enige aanpassing mag er sinds mei vorig jaar gespeeld worden en kan er sinds kort ook een kop erwtensoep of koffie besteld worden.

 Volgens Gerard van Hal (60), directeur Sportfondsen Voorschoten, zit de moed er onder de medewerkers nog goed in. “Het zwembad sloot op 15 december helaas weer de deuren. Na een grote schoonmaak en wat onderhoud leken we niet veel meer te kunnen doen.
Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons na de feestdagen alvast te richten op de heropening. We zijn aan het brainstormen voor leuke activiteiten, bezig met roosters en andere zaken die geregeld moeten worden voor als het zwembad deels of helemaal weer open mag.
Hoewel veel medewerkers momenteel niet doen waar ze voor zijn aangenomen, wordt er hard en met een positieve instelling gewerkt. Daar heb ik respect voor en vind ik een applausje waard. Hetzelfde geldt voor onze klanten, die het tijdens de eerste lockdown voor elkaar kregen om al in badkleding naar het zwembad te komen en zich te houden aan alle regels.”

Financiën
“Wij houden natuurlijk goed in de gaten of er vanuit de overheid regelingen worden getroffen waar wij voor in aanmerking komen. Maar er is geen enkele regeling gemaakt om de volledige kosten te dekken, dus ontstaat er hoe dan ook een tekort. Daarnaast doen we er zelf alles aan om onnodige kosten te drukken, zoals bijvoorbeeld stoppen met het warm houden van het water. Daarbij zijn we natuurlijk in gesprek met de gemeente. Voorlopig is blijft het onduidelijk omdat we nog niet weten hoever de tekorten gaan oplopen.

Ik maak me geen zorgen zoals andere bedrijven misschien wel doen. Ik hou mij natuurlijk bezig met de heropeningsdatum maar wanneer en hoe dat gaat gebeuren ligt allemaal buiten mijn macht. We hebben in ieder geval maar één week nodig om weer op te starten en het zwembad weer op temperatuur te brengen. Als we weer mogen, zijn we er helemaal klaar voor!”

Nieuws overzicht

Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 3 uur geleden 1
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 21 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 23 apr, 10:00
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 23 apr, 09:59
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 23 apr, 09:02