Alle leerkrachten van de Fortgens kregen van de directie 'een hart onder de riem' in de vorm van een heerlijk doosje chocolade.
Alle leerkrachten van de Fortgens kregen van de directie 'een hart onder de riem' in de vorm van een heerlijk doosje chocolade.

Dagboek van een leerkracht: 70 jaar Fortgensschool

Algemeen Regio nieuws

Juf Conny van der Krogt houdt nog steeds haar digitale dagboek bij in de lockdown. Wellicht de laatste week. En vandaag viert zij, samen met het team, het 70-jarig bestaan van de Fortgensschool:

Vandaag is er niet veel te vertellen maar dat betekent over het algemeen dat ik heel veel heb gedaan. De afgelopen weken ben ik voornamelijk bezig geweest met het werken in groep 3. Sinds december sta ik voor deze groep. Na 7 dagen ging de lockdown in en mocht ik voor deze kinderen alles online gaan regelen. De resultaten hiervan hebben jullie de laatste weken kunnen volgen.

Ik heb de afgelopen weken een collega ingewerkt om op de maandagen de klas over te nemen. Dat geeft mij op den duur weer de ruimte om mijn IB-taken (Intern Begeleider) weer op me te nemen. Vandaag heb ik een studiedag gevolgd waarin we met IB-ers uit het hele land hebben gekeken op welke manier we de referentieniveaus implementeren. De inspectie wil graag weten op welk niveau de leerlingen uitstromen, maar willen ook graag weten hoe het niveau is na 3 jaar VO. 

Om een goede voorspelling te kunnen doen, moet je als school (lees IB) de groepen en de leerlingen goed monitoren. Op grond van de plaats waar je woont (binnenstad of, zoals wij, in een dorp met voornamelijk hoogopgeleide ouders) bepaalt de inspectie aan welke eisen je moet voldoen. Je begrijpt dat een regelmatig opfrissen van het aangeleerde wenselijk is. Zeker in deze vreemde tijden waarin toetsen niet of op een ander tijdstip zijn en worden afgenomen, is het goed om alles goed in de gaten te houden.

Vanmiddag gaan we met het team online om de tafel om het 70 jarig van onze school te vieren. Exact 70 jaar geleden heeft Ds. Fortgens de eerste paal van onze school aan de Oude Adegeesterlaan geslagen. Dat kunnen en willen we niet zomaar aan ons voorbij te laten gaan. Op dit moment kijken we met het team vooruit naar een nieuw gebouw, dus hoe fijn is het om te weten dat 70 jaar geleden de eerste stap van onze huidige school is gezet. Er is in die jaren veel gebeurd waar wij trots op mogen zijn en hopen in de veranderde maatschappij ook in de komende jaren weer mooi onderwijs te kunnen verzorgen.  Van onze directie ontvingen wij vandaag ‘een hart onder de riem’ in de vorm van een heerlijk doosje chocolade.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 2 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 7 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 8 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 8 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 9 uur geleden