Afbeelding

Predicaat Technasium uitgereikt aan Veurs Lyceum

Algemeen

Persbericht 


Havo- en vwo-leerlingen kunnen nu ook in Leidschendam-Voorburg kiezen voor innovatief bètatechnisch onderwijs

Het Veurs Lyceum in Leidschendam-Voorburg mag zich vanaf nu officieel Technasium noemen. De school heeft aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die door Stichting Technasium gesteld worden aan het predicaat Technasium. Op maandag 1 februari 2021 werd het predicaat uitgereikt. Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen mavo, havo- en vwo-brugklasleerlingen op het Veurs Lyceum kiezen voor innovatief bètatechnisch onderwijs.

Predicaat Technasium

Het Veurs Lyceum heeft afgelopen jaar het introductieprogramma om Technasium te worden met goed gevolg doorlopen en ze voldoet aan alle kwaliteitseisen voor predicaatverlening van Stichting Technasium. De school mag daarom nu het predicaat Technasium voeren. Met dit predicaat beschikt het Veurs Lyceum over een kwaliteitskeurmerk voor innovatief bètatechnisch onderwijs op havo en vwo.

Predicaatuitreiking: Veurs Lyceum is daarmee technasiumschool 101 in Nederland

Op 1 februari 2021 is het Predicaat Technasium officieel uitgereikt aan het Veurs Lyceum door Marc Mittelmeijer, voorzitter Stichting Technasium.

De predicaatverlening vond grotendeels online plaats. Er waren bijdragen van Stichting Technasium, het regionale technasiumnetwerk Rijnland waarbij het Veurs Lyceum aansluit en natuurlijk ook vanuit het team van het Veurs Lyceum. 

Het Predicaat Technasium en het Veurs Lyceum ontmoetten elkaar met behulp van kleine bots die samen een vreugdedans maakten op de rode loper die speciaal was uitgerold. De rector van het Veurs Lyceum, benoemde o.a. in haar speech: “we bundelen de kracht en kennis over vaardigheidsonderwijs , projecten en werken met opdrachtgevers die al in de school aanwezig is aan de kennis, ervaring en knowhow uit het technasiumnetwerk Rijnland en het landelijke netwerk. “We zijn dan ook helemaal klaar voor de officiële start van ons Technasium in Leidschendam-Voorburg!” 

Met het bevestigen van het tecchnasiumpredicaat in de school, taart en een toast werd de uitreiking feestelijk beëindigd. 

Technasiumnetwerk

Het Veurs Lyceum is nu volwaardig partner in het landelijke technasiumnetwerk bestaande uit ruim honderd ambitieuze scholen. Technasiumscholen werken samen in 18 regionale netwerken. In een netwerk werken meerdere scholen gezamenlijk aan de ontwikkeling en kwaliteit van hun technasiumonderwijs. Ook zoeken ze actief verbinding met het bedrijfsleven en het hoger onderwijs in de regio. Het Veurs Lyceum sluit aan bij technasiumnetwerk Rijnland. Daartoe is tijdens de predicaatuitreiking een samenwerkingsconvenant met de andere scholen van het netwerk getekend.

Technasium: bètatechnisch projectonderwijs op havo en vwo 

De ruim honderd technasiumscholen bieden aan meer dan 35.000 havo- en vwo-leerlingen uitdagend en actueel bètatechnisch projectonderwijs, zodat ze gemotiveerd en goed toegerust zijn voor hun vervolgopleiding. Technasiumleerlingen doen al vroeg ervaring op met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek.

Onderzoek & Ontwerpen (O&O)

Voor leerlingen op het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal, waarbij ze in teamverband werken aan actuele, levensechte projecten. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met het examen. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, communicatie, zelfsturing, samenwerking en projectmatig werken.

De kersverse technasiumdocenten van het Veurs Lyceum worden speciaal opgeleid om het vak Onderzoek & Ontwerpen te geven. Ze hanteren een activerende didactiek en coachen leerlingen bij hun projecten. Ook gaan docenten, samen met bedrijven en organisaties uit de regio, ieder schooljaar nieuwe projecten ontwikkelen voor de leerlingen. De actualiteit en echtheid van de opdrachten vormt de basis van het technasiumonderwijs.

Stichting Technasium

Scholen met het predicaat Technasium zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Samen werken zij aan goed en actueel, omgevingsgericht onderwijs. Ook tonen zij elk jaar weer aan te voldoen aan de kwaliteitseisen die gesteld worden aan het predicaat. Alle technasiumscholen en meer informatie is te vinden op www.technasium.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 3 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 10 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 10 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 11 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 11 uur geleden