<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Gemeente Voorschoten
Regio nieuws

Verplicht in quarantaine? Vraag hulp als dat nodig is

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vraagt de rijksoverheid aan u om in een aantal gevallen thuis te blijven en geen bezoek te ontvangen. Dit heet quarantaine. Heeft u geen familie, vrienden of buren die in dat geval een boodschap voor u kunnen doen, de hond even willen uitlaten of af en toe een telefonisch praatje met u kunnen maken? Neem dan contact op met Voorschoten Voor Elkaar.

Voorschoten Voor Elkaar koppelt u graag aan een vrijwilliger. Het lukt bijna altijd om een match te maken tussen hulpvraag en -aanbod. Kan niemand in uw buurt u helpen met bijvoorbeeld de boodschappen of het ophalen van medicijnen? Kijk dan eerst eens op www.vrijwilligvoorschoten.nl, hier komen vraag en aanbod voor vrijwillige inzet samen. Spreekt u liever een medewerker? Neem dan telefonisch contact op met Voorschoten Voor Elkaar.

Voorschoten Voor Elkaar verbindt Voorschotenaren in deze moeilijke tijd

Www.vrijwilligvoorschoten.nl van Voorschoten Voor Elkaar is een handige website waar dorpsgenoten elkaar kunnen vinden voor zowel praktische als sociale onbetaalde hulp. Wilt u iemand helpen of heeft u zelf hulp nodig, meldt u dan aan via www.vrijwilligvoorschoten.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar info@voorschotenvoorelkaar.nl of bellen naar 071 - 561 90 01.

Wanneer moet u thuisblijven

Het is misschien niet makkelijk om paar dagen niet naar buiten te gaan, maar wel heel belangrijk. Alleen door binnen te blijven, voorkomt u dat u andere mensen – ongemerkt – besmet met corona. In deze gevallen moet u thuisblijven:

U heeft klachten die passen bij corona.
U heeft corona.
Uw huisgenoot heeft naast milde corona klachten ook koorts of last van benauwdheid.
Uw huisgenoot heeft corona.
U bent een nauw contact van iemand met corona. Dit betekent dat u in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter);U komt terug uit het buitenland.
U heeft een melding gekregen via de app CoronaMelder.
U wacht op de uitslag van de coronatest van uzelf of een huisgenoot.

Klachten? Laat u testen
Heeft u klachten die kunnen passen bij het coronavirus? Maak dan een afspraak voor een coronatest. Aanmelden kan via www.coronatest.nl of 0800 - 1202. U hoeft niet te betalen voor de test.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten