COV-voorzitter Sandy Monker en wethouder Paul de Bruijn. Foto: VSK
COV-voorzitter Sandy Monker en wethouder Paul de Bruijn. Foto: VSK

Centrum als motor voor een bruisend en vitaal Voorschoten

Algemeen Gemeenteberichten

(persbericht Gemeente) Corona houdt ons nu nog in de greep. Maar met een gezonde en frisse blik op de toekomst werkt de gemeente samen met haar ondernemers, investeerders en inwoners aan een toekomstbestendig centrum als motor voor een bruisend en vitaal Voorschoten. Deze week stelde de gemeenteraad het prikkelende en inspirerende visiedocument ‘Stadsdorp in Beweging’ vast. Het document is een oproep om met elkaar van het centrum een plek van ons allemaal te maken.

Sandy Monker, voorzitter van de centrumondernemers vertelt: “De afgelopen jaren hebben we al stappen gemaakt in het centrum. Zo kunnen bezoekers onder andere vertoeven op nieuwe bankjes onder de bomen op de pleinen en de steegjes en andere bijzondere plekken ontdekken. Ook nodigen de vele zitjes en terrassen uit om elkaar straks weer in het centrum te ontmoeten. Door het rustigere straatbeeld kun je beter ervaren wat een prachtige winkels en horecagelegenheden ons centrum te bieden heeft. Daar komt nog eens bij dat je in het centrum een verrassend en divers aanbod vindt, gastvrijheid bovenaan staat en bezoekers nog echt persoonlijk worden geholpen.” In 2021 worden nog meer kwaliteitsmaatregelen doorgevoerd en als de pandemie het toelaat kan een ieder weer genieten van een uitnodigend centrum.

Een stapje verder
“En samen kijken we ook verder,” vult wethouder De Bruijn aan. “We zien we dat de toegenomen digitalisering vraagt om nieuwe concepten en de scheiding tussen wonen, werken en recreëren steeds meer vervaagt. Daarnaast staat Voorschoten aan de vooravond van een generatiewisseling. Van babyboomers naar jongere generaties. Hier liggen uitdagingen, maar ook kansen. En die kansen wil gemeente Voorschoten benutten. Het gaat om meer woningen in het centrum voor senioren, jongeren en nieuwe groepen met specifieke wensen, maar ook om ruimte voor kleine hotels, (nieuwe) ondernemers die investeren in (beeld) kwaliteit, meer ruimte voor zorg, cultuur, educatie, nieuwe (innovatieve) werkconcepten en een bloeiende horeca als onderdeel van het dagelijks leven. We gaan met elkaar het dagelijks gebruik van het centrum vergroten.” Met de gebiedsvisie wil de gemeente kwaliteit waarborgen en ruimte voor ontwikkeling creëren, waarbij de gebruiker centraal wordt gesteld. Iedereen die dit onderstreept is van harte welkom! Het visiedocument ‘Stadsdorp in Beweging’ vindt u op www.voorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 6 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 6 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 13 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22