Afbeelding

Tabletactie voor senioren van Voorschoten Voor Elkaar ‘Sluit ouderen niet uit, maar aan!’

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Zit u door corona vaker alleen thuis? Wonen uw (klein)kinderen ver weg en zou u best eens willen beeldbellen met ze, maar weet u niet hoe? Of lijkt het u leuk om af en toe een spelletje te spelen met iemand op afstand? Dit kan allemaal met een seniorentablet, en nog veel meer!

 De wereld is de afgelopen jaren flink veranderd. Digitale middelen zo­als computers en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. U heeft misschien wel eens iets gedaan met een laptop of zo’n telefoon, maar dat sprak u toen niet aan. Misschien begreep u het niet helemaal als iemand, bijvoorbeeld een kleinkind, het even snel wilde uitleggen. Of was u bang om op de verkeerde knoppen te drukken.

 Wat de reden ook geweest is, u hebt zich nooit verdiept in smartphones, computers of tablets. Maar nu de coronacrisis het een stuk lastiger maakt om contacten te onderhouden of uzelf te vermaken, bent u wel nieuwsgieriger geworden naar deze digitale middelen. Naar wat bijvoorbeeld een seniorentablet, voor u kan betekenen. U heeft alleen wat hulp nodig om hier vertrouwd mee te raken.

Voorschoten Voor Elkaar wil u graag helpen via het project ‘Sluit ouderen niet uit, maar aan”. Hierbij kunnen geïnteresseerden een leentablet krijgen én begeleiding thuis door een vrijwilliger uit de buurt.

 De vrijwilliger legt de werking van de tablet uit zodat u zelf aan de slag kan. Zo kunt u samen werken aan uw digitale vaardigheden. Rustig thuis op uw eigen tempo. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze vrijwilligersbezoekjes ‘coronaproof’ en veilig zijn. Als deelnemer mag u de tablet gedurende vijf weken lenen en daarna besluiten om deze wel of niet over te nemen. Voorschoten Voor Elkaar koopt dan eventueel weer een nieuwe tablet om aan iemand anders te kunnen uitlenen.

Heeft u belangstelling? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 071 – 561 90 01. Na aanmelding neemt één van onze sociaal werkers contact met u op. Belangrijk om te weten: we komen nooit zomaar langs bij u, we maken altijd eerst een afspraak. Er wordt (binnenkort) gestart met vijf tablets, dus het kan ook zijn dat u eerst op de wachtlijst komt.

Bent u familie of bijvoorbeeld mantelzorger van iemand met belangstelling? Dan kunt u ook mailen naar: info@voorschotenvoorelkaar.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 4 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 12 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55