Afbeelding

Tegenslag Intratuin Voorschoten: brand vernielt pand in Lisse

Politie 112

Het pand in Lisse, waar Intratuin Voorschoten eind van de week naar toe zou verhuizen, staat in brand. Het is een zeer grote uitslaande brand en het pand is waarschijnlijk niet meer te redden. Een enorme tegenslag voor eigenaar Sjaco Griffioen en alle medewerkers.

Oorzaak van de brand zijn laswerkzaamheden op het dak van het pand. Iedereen is veilig naar buiten gekomen. Bij het bluswerk is één brandweerman ernstig gewond geraakt en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de veiligheidsregio is er veel rookontwikkeling en zijn er explosies te horen van gasflessen. Het gebied rondom het pand is afgesloten. 

Het is de zoveelste tegenslag voor Voorschotenaar Sjaco Griffioen. Het terrein van Intratuin aan de Leidseweg Noord is verkocht en er komt woningbouw. Jarenlang was Griffioen in gesprek met de gemeente Katwijk om te verhuizen naar De Woerd en daar het familiebedrijf voort te zetten. Alle seinen leken op groen te staan totdat de raad besloten dat de verhuizing toch niet door kon gaan. In oktober vorig jaar werd bekend dat Intratuin een bestaand bedrijf in Lisse overnam zodat het bedrijf behouden bleef. Afgelopen week kondigde Intratuin nog aan dat er op 12 februari verhuisd zou worden. 

Hoe het nu verder moet nu deze verhuizing ook niet door gaat, is vooralsnog niet bekend. Wordt vervolgd

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 4 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 21 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 21 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 21 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 21 uur geleden