(a)sociale media
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
ingezonden

(a)sociale media

Op een koude ochtend liep ik door de sneeuw, op zoek naar een bushalte. De bus stopt praktisch bij mij voor de deur, maar vandaag even niet. Ik moest een half uur lopen tot ik een bushalte zag waarop stond dat ik vóór 8.00 uur geen bus hoefde te verwachten. Inmiddels was het 7.15 uur. Na wat telefoontjes en de verlenging van de vertrek tijden, heb ik vrij kunnen nemen. Fietsen was ook geen optie omdat de fietspaden te glad waren, dat ik het niet aan durfde. Een rijbewijs heb ik niet, maar daar hebben we het niet meer over.

door Martine va Deventer, autisme ervaringsdeskundige

Voor mij is het fijn om met tegenslagen even de frustratie van me af te schrijven of te delen op social media. Maar er zijn kennelijk nog meer gefrustreerde mensen die dan proberen om je de les te lezen, woorden verdraaien om je zo te kakken zetten. Zonder dat ze er zelf bij waren en de achtergrond van je verhaal weten. Een simpele steun of aardig woordje bestaat niet meer. De overheid krijgt de schuld van alles en iedereen, maar als ik eens klaag krijg ik ervan langs. Ondertussen heeft de onduidelijkheid mij al van mijn stuk gebracht. Kennelijk mag ik alleen nog balen in stilte.

Ik lees een bericht van iemand die vast zit en niet meer met de trein in zijn woonplaats kan komen. Gelukkig zijn er paar aardige reacties, maar anderen vinden dat hij een taxi moet nemen. Nadat hij sputterde het geld niet op zijn rug te hebben groeien, vonden mensen dat hij dat er maar voor over moest hebben. Inlevingsvermogen ontbrak aan alle kanten.

De mensheid is wreed en verbitterd. Iedere opmerking buiten of op de kanalen wordt breed uitgemeten door mensen die misschien niets anders te doen hebben. En ondertussen maken ze je af, figuurlijk dan. Is dit soms een nieuw beroep geworden? Als iemand mensen op straat of in een winkel uitscheldt en bedreigt, dat is onacceptabel. Maar ondertussen doen veel mensen hetzelfde online. Dat gedrag zien ze niet van zichzelf, je hebt niet echt door dat je tegen een persoon praat. De menselijke aardigheid is afgeschaft. Kennelijk zijn we tegenwoordig liever asociaal online.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten